VIDEO Misterul "Triunghiului Bermudelor", elucidat? Ce legătură există cu craterele din Siberia


    Misterul "Triunghiului Bermudelor" ar putea fi explicat curând, susţin specialiştiiFoto: Daily Mail
Misterul "Triunghiului Bermudelor" ar putea fi explicat curând, susţin specialiştiiFoto: Daily Mail

Trei cratere imense au apărut în Siberia, în aceste an, dând naştere unor teorii privind cauza apariţiei acestora. Acum, după studii intense făcute de oamenii de ştiinţă, s-a ajuns la concluzia că explicaţiile găsite în acest caz ar putea fi folosite şi pentru a dezlega misterul "Triunghiului Bermudelor".

În iulie 2014, un crater uriaş, cu un diametru de 80 de metri şi o adâncime de 30 de metri, s-a format brusc în Peninsula Iamal din Siberia, într-o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii". Acest lucru i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să se deplaseze de urgenţă în regiune, pentru a cerceta fenomenul misterios, informează Daily Mail. Ulterior, alte două cratere, cu adâncimi de 15 metri, respectiv 4 metri au apărut în alte două regiuni din Siberia. După studiile efectuate în zonă, experţii ruşi au ajuns la concluzia că aceste cratere au fost provocate de explozii de gaze naturale, care au legătură că fenomenul de încălzire globală: "Craterul reprezintă cel mai probabil rezultatul acumulării unei presiuni excesive sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură din regiune", a declarat Andrei Plekhanov, un reputat cercetător de la Centrul pentru studii arctice.

"Principalul element îl reprezintă o eliberare de hidraţi de metan (o substanţă solidă, un amestec de gheaţă şi metan). S-a dovedit că există astfel de hidraţi atât în subsolul peninsulei, cât şi în straturile de la suprafaţă. Pot fi şi alţi factori. Fiecare din acest factor a contribuit la declanşarea exploziei care a provocat apariţia craterului", a explicat un alt cercetător, Vladimir Potapov.

Experţii spun că aceste cratere au fost provocate de explozii de gaze naturale
Experţii spun că aceste cratere au fost provocate de explozii de gaze naturale

În plus, Daily Mail informează că, potrivit unor experţi, explicaţia formării acestor cratere ar putea sta la baza dezlegării misterului dispariţiei vapoarelor şi avioanelor în Triunghiul Bermudelor: "Există o teorie care leagă Triunghiul Bermudelor de hidraţii de metan. Ei încep să se descompună, metanul din gheaţă transformându-se în gaz. Totul se întâmplă ca într-o reacţie nucleară, producând cantităţi uriaşe de gaze. Asta conduce la încălzirea apei oceanului, iar vasele se scufundă în aceste zone pline cu imense cantităţi de gaze. De asemenea, aerul de la suprafaţa zcestor zone devine suprasaturat cu metan, provocând turbulenţe care pot cauza prăbuşirea avioanelor", susţine cercetărorul rus Igor Ielţov, conducător al Institutul Trofimuk.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
meghan markle 4 jpg
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg