Zici că e de pe altă planetă! El e bebelușul cu cel mai mare cap din lume

Ultima actualizare:

    Suferă de o afecțiune craniană extrem de rară care îi conferă un aspect bizarFoto: captură foto/Youtube
Suferă de o afecțiune craniană extrem de rară care îi conferă un aspect bizarFoto: captură foto/Youtube

Medicii din India au fost șocați de cazul unui bebeluș născut cu o afecțiune craniană extrem de rară și bizară. Este considerat copilul cu cel mai mare cap din lume, iar dacă privim imaginile, nu este greu să ne imaginăm de ce. Aspectul lui nu pare deloc a fi uman.

Bebelușul Mrityungay Das, de doar șapte luni are un cap de asemenea dimensiuni din cauza unui fluid acumulat la nivelul craniului. Doctorii au reușit să îi extragă 3,7 litri din acest lichid, reducând capul de la circumferința de 96 de centimetri, la „doar” 70 de centimetri după ce a fost supus unui tratament timp de o lună și jumătate, precizează Daily Star. În luna noiembrie a anului trecut a fost diagnosticat cu hidrocefalită, iar la acea vreme, capul bebelușului avea 5,5 litri de fluid.

Medicii au fost nevoiți să folosească un sistem de drenaj ventricular exterior pentru a reduce cantitatea de lichid, dar au fost mulțumiți atunci când au observat că bebelușul nu a întâmpinat probleme din cauza tratamentului.

Cel mai complicat aspect al situației este cel al craniului, ale cărui oase nu sunt sudate normal, iar doctorii vor trebui în continuare să găsească o metodă de a le uni. „I-am aplicat bandaje în jurul craniului și urmează să-i face cranoplastie”, a declarat unul dintre medici.

image
image
image
image
image
image
new year 4720585 1280 jpg
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
top of the rock the beam profimedia jpg
Ghetute Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg