FOTO «Casnica» de la Masterchef a revenit în emisiune
Andreea Moldovan, Sidia Sissoko si Bogdan Alexandrescu, fosti concurenti ai primului sezon, s-au reintors marti seara in platoul “MasterChef” si si-au asezonat intrarea cu emotii si nostalgie. Fiecare dintre cei trei a marturisit ca a retrait emotiile competitiei odata revenit in bucataria “MasterChef”.
In ediţia de aseară concurenţii “MasterChef” au fost puşi la grea încercare: juraţii au vrut să vadă câte tipuri de carne pot recunoaşte. Asa se face ca cei intrati la Testul sub presiune au avut in fata ochilor o multitudine de feluri de carne, de la pulpa de porc, miel sau ied, la gasca si ton.
Mecanismul a fost simplu: cine a reusit sa ghiceasca cele mai multe tipuri de carne s-a salvat si a intrat in urmatoarea proba a serii.
Dupa o demonstratie de maiestrie in bucatarie, timp in care cei trei invitati au aratat ca fac onoare sortului “MasterChef” pe care l-au purtat, a venit randul concurentilor sa gateasca. Acestia au fost nevoiti sa reproduca cele trei preparate speciale pe care le-au gatit Andreea Moldovan, «fosta casnică», Dexter (Bogdan Alexandrescu) si Sissoko.
Daca Sissoko a ales sa pregateasca o rulada de iepure umpluta cu banza de capra, rucola si struguri cu reductie de otet balsamic si vin rosu, Dexter a mizat pe un preparat din peste cu pesto la cald de busuioc cu vanilie, piure de telina si varza rosie, iar Andreea a decis sa indulceasca un pic atmosfera cu un desert pe baza de lapte, ile flottante personalizat.
Sidia Sissoko
Rulada de iepure umpluta cu banza de capra, rucola si struguri cu reductie de otet balsamic si vin rosu
Pentru rulada
muschi de iepure – 1 buc.,branza de capra 50g,bacon afumat sau prosciutto afumat - 5 felii,rucola 100g,struguri alb de masa (fara samburi) – 50 g,½ telina,sofran ,ulei de masline,mustar boabe – o lingura,un catel de usturoi,o crenguta de rozmarin,piper negru.
Pentru salata
baby spanac 50g,rosii cherry - 5 buc.,sare,piper negru,mustar – 1 lingurita,otet de mere,ulei de masline – 50 ml,Pentru sosotet balsamic – 25 ml,vin rosu demi dulce – 50 ml,miere – o lingurita.
Prepararea ruladei:
Muschiuletul se taie si se bate ca pentru snitel. Pe un film alimentar se face un pat de bacon peste care se aseaza muschiuletul.Peste el se intinde mustarul boabe, frunzele de rucola, branza de capra si strugurii.Se asezoneaza cu piper dupa gust.Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori dupa care se trage la tigaie in ulei de masline (se poate folosi orice fel de ulei pentru prajit). Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 ° C timp de 7 minute.Se scoate si se acopera cu o folie de aluminiu pentru a permite ruladei sa se relaxeze.Rondelele de telina se fierb aldente in sofran. Rosiile se trag la tigaie in ulei de masline, usturoi si rosmarin.
Prepararea vinegretei:Se face o emulsie din sare, piper, mustar, otet si ulei.
Prepararea sosului:Se face o reductie din otet balsamic si vin rosu care se lasa sa se raceasca la 35 ° C dupa care se adauga mierea.