GROAZĂ ÎN PAKISTAN: mai multe cadre medicale au fost asasinate, în timpul unei campanii de vaccinare împotriva poliomielitei!

Ultima actualizare:

    Groază în Pakistan (FOTO doggonehealth.com)
Groază în Pakistan (FOTO doggonehealth.com)

O campanie de prevenire a poliomielitei, în regiunea de nord-vest a Pakistanului, a fost suspendată, în urma unor atacuri asupra personalului medical ce trebuia să îi vaccineze pe copii.

Şase cadre medicale au fost ucise în Pakistan, începând de luni, au transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi poliţia din Pakistan, pentru CNN.

Nu este prima dată când are loc un asemenea incident. Un atac similar s-a petrecut în luna iulie, când un medic a fost rănit în timp ce desfăşura o campanie împotriva poliomielitei, în Karachi.

Motivul incidentelor este neclar, însă un lucru cert este faptul că pakistanezii au fost suspicioşi în privinţa campaniilor de vaccinare, încă din momentul în care CIA a recurs la un program fals de vaccinare, anul trecut, ca să poată colecta mostre de ADN de la locuitorii unei regiuni în care se presupunea că se ascunde Osama bin Laden, tocmai pentru verificarea informaţiei. Liderul al Qaeda a fost ucis în luna mai a anului 2011.

Campania a fost suspendată pe termen nelimitat în Quetta, districlele Killa Abdullah şi Pishin, informează purtătorul de cuvânt al guvernului din Balochistan.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 280000 de copii au nevoie de vaccin împotriva poliomielitei.

„Poliomielita este o boală infecţioasă cauzată de un virus care poate duce la paralizie permanentă, în doar câteva ore. Vaccinurile sunt o metodă sigură de protejare a copiilor împotriva aceste boli. În prezent, afecţiunea este endemică, manifesându-se doar în Afganistan, Nigeria şi Pakistan", au precizat oficialii Organizaţiei.

Potrivit poliţiei locale, patru femei au fost împuşcate moral în Karachi, marţi dimineaţă, două dintre acestea fiind asasinate la scurt timp după administrarea vaccinului. Asasinii au deschis focul în timp ce femeile se deplasau, din casă în casă, ca să efectueze vaccinul şi altor pacienţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net