I-au reconstruit nasul mâncat de şobolan

Un caz care a şocat Sătmarul la acea vreme, prin drama la care a fost supus un copil de doar doi ani este pe cale de a avea un final fericit după aproape 13 ani. După circa patru intervenţii chirurgicale coordonate de celebrul chirurg Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, prin care Xeniei  Nyiurcz, acum în vârstă de 15 ani, i-a fost reconstruit nasul, aceasta mai are nevoie doar de o intervenţie chirurgicală de estetizare. 

image

Xenia este acum o adolescentă aproape ca oricare alta. Este în clasa a VIII-a şi ar vrea să devină educator sau asistent social. Ea trăieşte însă de circa trei ani în casa  de tip familial „Daniel“ din Borleşti, după ce autorităţile au decis, tardiv, ca tânăra să primească şansa la o viaţă normală.

„Xenia nu are tată, iar mama fetei are unele probleme psihice. A mai venit şi aici, în urmă cu ceva timp, şi spunea că nici nu îşi mai recunoaşte fata. Ea era în şcoala generală numărul 5 din Satu Mare, când mama nu a mai lăsat-o să meargă la şcoală. De altfel tot din cauza mamei nu s-a reuşit până anul trecut această intervenţie chirurgicală de care Xenia a avut atâta nevoie.

Chiar s-a început această operaţie la Satu Mare, dar mama ei a luat-o din spital şi nu s-a mai putut continua atunci. A avut o copilărie foarte grea, mai ales din cauza feţei defigurate, a fost mai retrasă. Cu ajutorul psihologilor starea ei psihică este mai bună. Este foarte ambiţioasă, optimistă şi curajoasă“, spune Corina Codaţ, coordonatorul Casei de tip familial „Daniel“, reprezentantul legal al adolescentei.

image

Adolescenta spune că mama ei a închis-o într-un şifonier unde un şobolan a desfigurat-o. „Mie mi-au povestit vecinii din Satu Mare ce mi s-a întâmplat. Că mama m-ar fi închis într-un şifonier şi un şobolan mi-a mâncat nasul“, spune Xenia. Tânăra îşi aduce însă aminte de răutăţile copiilor.

„Unii copiii râdeau de mine la şcoală, îşi băteau joc, dar m-a ajutat foarte mult doamna învăţătoare Valeria Lăşan. Ea i-a chemat şi pe cei de la Protecţia Copilului şi aşa am ajuns aici la centru. Mama mă făcea de toată groaza la şcoală şi la un momentdat nici nu m-a mai lăsat să merg la ore“, spune Xenia.

image

Tot satul a donat bani pentru Xenia

Şansa tinerei de a beneficia de o intervenţie a celor mai buni chirurgic din ţară a fost posibilă cu ajutorul unei localnice. „Florica Tămîian o doamnă originară de aici din Borleşti îl cunoştea pe medicul Dumitru Totir de la Spitalul Floreasca şi astfel am reuşit să o ducem pe Xenia la celebrul profesor Lascăr  pentru o asenmenea operaţie complicată.

Tot satul a donat atunci bani pentru costurile de drum şi pentru ce avea nevoie timp de mai bine de o lună cât a stat internată. Spitalul din Bucureşti a suportat costurile operaţiei“ spune Corina Codaţ. „Nu mi-a fost frică de operaţie. Am vrut să fiu şi eu un copil normal, să nu mai râdă lumea de mine. Acum am mai mulţi prieteni“, spune Xenia.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
kovacs istvan epa efe h 56708481 jpeg
Ninsoare - barbat de umbrela - meteo - vremea FOTO Shutterstock
image
image
image
image
5 vloggerita mimi in depresie 5 jpg jpeg
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg