Iată cele mai profitabile 10 filme ale anului 2009!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Chiar dacă anul 2009 a fost unul greu, în care criza a dat tonul distracției, lumea filmelor nu se încadrează în aceste tipare.

Astfel, în 2009, roboții uriași, tinerii vrăjitori și casele zburătoare au dominat boxoffice-ul mondial, iar banii strânși în urma lor au fost de peste 10 biliarde de dolari. Iată un top 10 al celor mai bine vândute filme în anul 2009, conform movies.yahoo.com:

Locul 10: The blind sideTotal încasări: 184,387,000$

Filmul spune poveastea lui Michael Oher, un orfan afro-american, ce este luat în custodie de familia Touhys, care-l ajută să-și exploateze potențialul la maxim. De asemenea, prezența lui Oher în sânul familiei, îi ajută membrii acesteia să se autodescopere.

Locul 9: Ice Age: Dawn of the DinosaursTotal încasări: 196,573,705$

Manny, Sid, Diego și Ellie s-au întors în cel de-al treilea film de animație din seria ”Ice Age”. Odata cu ei , și spre deliciul fanilor, s-au întors și actorii ce dau voce personajelor: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary și Queen Latifah.

Locul 8: Monsters Vs. AliensTotal încasări: 198,351,526$

Chiar dacă anul acesta au fost multe animații, iată că filmul ”Monsters Vs. Aliens” a avut un foarte mare succes și chiar a intrat, în primăvară, direct în top 10, având una dintre cele mai profitabile premiere din istorie.

Locul 7: AvatarTotal încasări: 212,268,000$

Cu siguranță unul dintre cele mai spectaculoase filme realizate până în prezent. În regia lui James Cameron, ”Avatar” s-a plasat pe locul întâi în clasamentul încasărilor pretutindeni în lume unde a fost lansat, cu excepţia Indiei, unde s-a plasat pe locul doi după o producţie marca Bollywood.

Locul 6: Star TrekTotal încasări: 257,730,019$

Regizorul J.J. Abrams a reinventat un clasic SF, ce în curând a devenit popular atât pentru fanii vechi, cât și pentru cei noi. Evident, acest film a avut în scurt timp încasări mult mai mari decât orice alt film Star Trek.

Locul 5: The HangoverTotal încasări: 277,322,503$

Acest film a fost hit-ul verii 2009! Povestea despre petrecerea burlacilor la Vegas, ce a ieșit prost, a devenit cea mai bine cotată comedie a tuturor timpurilor.

Locul 4: The Twilight Saga: New MoonTotal încasări: 280,924,000$

Filmul ”Twilight”, bazat pe romanele scriitoarei Stephenie Meyer, a devenit deja un fenomen mondial. ”New Moon" este o poveste romanţată, cu accente de thriller, care continuă aventurile tânărului vampir interpretat de britanicul Robert Pattinson.

Locul 3: UPTotal încasări: 293,004,164$

Povestea bătrânelului ursuz, ce pleacă în lume cu casa zburătoare, a devenit cel mai profitabil film de animație 3D din toate timpurile.

Locul 2: Harry Potter and the Half-Blood PrinceTotal încasări: 301,959,197$

Celebrul film despre tânărul vrăjitor, ce s-a întors pentru al șaselea an la Hogwarts, a ajuns pe locul doi.

Locul 1: Transformers: Revenge of the fallenTotal încasări: 402,111,870$

Iată că filmul cu roboți uriași a ajuns să fie cel mai profitabil din acest an. Și să nu uităm, că în el joacă actorii Shia LaBeouf și Megan Fox.

Urmărește aici trailerul filmului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net