«Îl aşteptam acasă, dar nu în sicriu!»

24 noiembrie 2010
article img

La Batalionul 26 "Neagoe Basarab" din Craiova, unde lucrau cei trei soldaţi decedaţi marţi, în explozia de la Cincu, a fost organizată, ieri dimineaţă, o slujbă religioasă în memoria victimelor, însă totul s-a desfăşurat cu porţile închise.

Mariana Buică, mama caporalului Constantin Buică, de 25 de ani, era, ieri, sfâşiată de durere. Femeia ţinea în braţe uniforma fiului şi plângea încontinuu.

Trei militari din batalionul “Scorpionii roşii“ au murit marţi într-un exerciţiu în poligonul Cincu din Braşov

article img

„Eu nu am vrut să-l las să plece. Îl aşteptam să se întoarcă acasă, dar nu aşa, în sicriu. Avea planuri mari, voia să se căsătorească la anul. Îşi iubea meseria, era primul care ajungea la unitate şi pleca ultimul. Noi nu ştim ce s-a întâmplat acolo, la Cincu. Până acum, nu ne-au spus nimic, doar că ancheta este în curs de desfăşurare", a povestit femeia.

Vezi şi:

Le-a explodat bomba în faţă

Braşov: Explozie la Cincu. Trei persoane au murit

Iubita lui Costi: “Nu mi-a venit să cred când am aflat. Am simţit că-mi fuge pământul de sub picioare”

article img

Iubita lui Costi, aşa cum îi spuneau prietenii, este şi ea devastată de vestea primită.

Ea a povestit că tânărul a sunat-o la ora 10.00, chiar în ziua în care a avut loc tragedia.

Trupurile neînsufleţite ale celor trei „scorpioni roşii" ucişi de explozia de marţi, din timpul exerciţiilor de manevră, erau, ieri, aşteptate de familii.

Constantin Buică va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Ceilalţi doi militari vor fi înmormântaţi vineri

Caporalul Marin Costea, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak.Acasă la caporalul Marin Costea era, miercuri, doar fratele militarului.

În stare de şoc, bărbatul îşi găsea cu greu cuvintele: „Nu-mi vine să cred că a plecat dintre noi! Era un frate iubitor".

El a decedat chiar în ziua în care unul dintre copiii lui împlinea trei ani.

Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la două misiuni în Afganistan.

Soţia acestuia şi cele două fiice, de unul şi doi ani, au plecat de acasă, neputând suporta ideea că Viorel a murit.

„A plecat la părinţii ei cu fetiţele. El era un băiat liniştit şi cuminte. Trebuia să plece în misiune în Afganistan anul viitor. Îşi construise o casă şi abia aştepta să se mute acolo", a povestit o vecină.

Mai citeşte şi:

Un subofiţer a murit în poligon într-un exerciţiu cu muniţie la Braşov