În acest local se găteşte doar mâncare expirată!
Resturile unora devin delicatese în meniul unui restaurant danez. Localul „Rub og Stub" din Copenhaga oferă clienţilor mâncăruri gătite din alimentele aruncate de la supermarketuri.
Ai avea curajul să guşti un preparat într-un restaurant şi să afli că-i realizat din alimente expirate, chiar dacă arată frumos în farfurie?
Localul în care te poţi delecta cu „resturile altora” are o capacitate de peste 260 de persoane
Ei bine, danezii plătesc să mănânce resturile altora. Proprietarul unui restaurant din Copenhaga a venit cu o idee inedită, în speranţa de a reduce risipa de alimente şi pentru a strânge bani în scop caritabil.
Preparatul casei e cotletul de miel cu ierburi aromate
La cei nici 40 de ani ai săi, Tore Heerup, bucătarul-şef al localului „Rub og Stub", găteşte adevărate delicatese, folosind numai produse expirate luate gratis din supermarketuri.
„Pieptul de raţă” e o adevărată delicatesă aici
Meniul său este unul select, de la piept de raţă cu sos de portocale sau cotlet de miel cu ierburi aromate. Clienţii, care au trecut deja pragul restaurantului, se declară foarte mulţumiţi de preparatele consumate la preţuri cuprinse între 8 şi 17 euro (35,6 şi 75,6 lei).
Localul, ideal pentru întâlnirile de afaceri
Proprierarii dau asigurare, că în ciuda aspectului, produsele folosite pentru mâncăruri nu sunt alterate.