Încasa indemnizaţie pentru gemeni, deşi un copil era al unei vecine

Ultima actualizare:

Instituţia Prefectului din Buzău a primit, în urmă cu câteva zile, mai multe sesizări care făceau referire la mămici care primesc nejustificat indemnizatii pentru creşterea copiilor.

"La rândul său, Instituţia Prefectului a sesizat Camera de Conturi care a demarat un control. În urma acestuia s-a descoperit că douăsprezece mame au primit ilegal indemnizaţii în cursul anului trecut, însumând 176.000 de lei", a declarat Roxana Robu, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Raportul de control subliniază că funcţionarii de la Agenţia pentru Prestaţii Sociale au acordat, cu bună credinţă, indemnizaţii unor femei deşi acestea nu îndeplineau condiţiile legale: fie nu aveau stagiul de cotizare de 12 luni , fie indemnizaţiile au fost calculate în funcţie de veniturile brute, informează Adevărul de Seară Buzău.

Surse din rândul anchetatorilor spun că dintre cele 12 mamici, două femei au primit şi indemnizaţie şi salariu iar o a treia a primit indemnizaţie pentru gemeni, deşi un copil era al unei vecine. Ancheta a fost preluată de IPJ Buzău.

"În acest caz, poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor cercetează aspectele sesizate dar vor audia şi toate persoanele care ar putea fi implicate", a precizat comisarul Florina Crucianu, de la IPJ Buzău.

Anchetatorii vor trebui să decidă cum se pot recupera cele peste 170.000 de lei plătite şi încasate nelegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net