Inimioare de pluş pe mormântul Mădălinei

18 mai 2011
article img

Zeci de persoane vin, zilnic, la mormântul Mădălinei Manole, din cimitirul Bolovani din Ploieşti! Unii cu flori, alţii cu iconiţe, îngeraşi şi inimioare.

Mormântul îţi atrage atenţia fără să vrei, pentru că este singurul de pe aleea centrală care este acoperit de un morman de pământ, nebetonat, fără gărduţ, dar şi cel mai plin de flori.

O candelă arde în permanenţă la căpătâiul artistei. Este, însă, şi singurul loc de veci din cimitir care are crucea inscripţionată pe ambele părţi, cu numele real al artistei, Anca Magdalena Mircea, şi cel de scenă, Mădălina Manole.

„Vin oameni din toată ţara, unii au venit şi din străinătate, mulţi fani şi persoane care au cunoscut-o. Părinţii vin aproape în fiecare zi, iar soţul ei la câteva zile, cu braţele pline de flori. Mereu îi aprinde cineva câte o lumânare, tare iubită a fost fata asta", ne-a spus Maria Neculai, o femeie care are grijă de mormintele din Bolovani.

De-a lungul timpului, fanii i-au lăsat Mădălinei la mormânt inimioare de pluş, iconiţe, scrisori şi multe figurine în formă de îngeraşi sau chiar un iepuraş de Paşte. Pe 14 iulie, când se împlineşte un an de la moartea artistei, este posibil ca pe locul mormântului să fie ridicată, aşa cum cere tradiţia, o cruce şi un monument funerar.

Părinţii şi soţul se întrec în buchete de flori

Deşi sunt într-un conflict fără sfârşit, mormântul Mădălinei Manole pare să-i reunească pe soţ şi părinţi. Un buchet imens de trandafiri albi şi crizanteme, adus de Petru Mircea, un altul cu flori colorate de la Ion Manole, tatăl artistei, aduc un omagiu comun dorului de Mădălina.

article img