10 lucruri pe care nu le știai despre Lego

image
Jucăriile Lego sunt din ce în ce mai populare în rândul copiilorfoto: Hepta

Juc─âriile Lego sunt foarte populare printre copii ╚Öi sunt ├«ndr─âgite at├ót de b─âie╚Ťei, c├ót ╚Öi de feti╚Ťe. Nu numai c─â sunt distractive, dar dezvolt─â ╚Öi latura creativ─â a micu╚Ťilor. Totu╚Öi, p├ón─â la ajunge la forma lor final─â, produc─âtorii acestor juc─ârii au trecut printr-un proces de dezvoltare foarte complex.

Acum, copiii au ocazia s─â se joace cu micile c─âr─âmizi ├«ntr-un fel distractiv ╚Öi productiv, dar conceptul care face aceste juc─ârii atractive este unul care s-a perfec╚Ťionat ├«n timp. Iat─â c├óteva lucruri inedite despre Lego, potrivit popularmechanics.com.

1. Obișnuiau să se numească altfel

Juc─âriile Lego nu s-au numit a╚Öa de la ├«nceput. Acestea purtau numele de ÔÇ×C─âr─âmizi care se unesc automatÔÇŁ ╚Öi au fost inventate de danezul Ole Kirch Christiansen. Ideea i-a venit atunci c├ónd ╚Öi-a pierdut locul de munc─â de la t├ómpl─ârie.

2. Numele provine din limba danez─â

├Än mod evident, numele ini╚Ťial nu era unul atr─âg─âtor. ├Äntre timp, creatorul juc─âriilor a avut alt─â idee. A combinat primele dou─â litere ale cuv├óntului danez LEG (a te juca, n.r.) ╚Öi primele dou─â litere ale cuv├óntului GODT (bine, n.r.), rezult├ónd, astfel, sintagma Lego.

3. Design-ul nu s-a modificat din anul 1958

Producătorii acestor jucării au luat decizia de a nu mai schimba forma lor încă din anul 1958. Astfel, fiecare cărămidă din plastic produsă atunci poate fi unită cu una produsă în prezent, sau oricând între aceste două perioade de timp. Astfel, copiii nu trebuie să arunce seturi întregi de Lego atunci când pierd o piesă.

4. Num─ârul de juc─ârii produse ajunge pentru tot globul

Dac─â toate juc─âriile Lego produse vreodat─â ar fi ├«mp─âr╚Ťite la toat─â popula╚Ťia globului, fiecare persoan─â ├«n parte ar avea, ├«n medie, 86 de astfel de c─âr─âmizi din plastic.

5. Cărămizile pot fi unite în milioane de feluri diferite

Calculele f─âcute de Lego au relevat faptul c─â ╚Öase c─âr─âmizi din plastic de m─ârime medie pot fi combinate ├«n nu mai pu╚Ťin de 915.103.765 de feluri diferite. Totu╚Öi, doar dou─â pot fi combinate ├«n 24 de feluri, iar trei c─âr─âmizi pot fi unite ├«n 1.060 de feluri.

6. Foarte pu╚Ťine piese prezint─â erori de produc╚Ťie

Pentru că aparatura modernă a companiei dă greș arareori, numai 18 piese Lego dintr-un milion sunt fabricate cu defecte și nu ajung în seturile menite comercializării.

7. Există artiști Lego

├Än timp ce copiii ├«╚Öi dezvolt─â creativitatea juc├óndu-se cu aceste c─âr─âmizi plasticate, unii adul╚Ťi ╚Öi-o exprim─â cu ajutorul lor. Astfel, ideea de artist Lego nu este deloc o glum─â, pentru c─â exist─â chiar ╚Öi opere de art─â realizate cu ajutorul pieselor de juc─ârie.

8. Figurinele Lego dep─â╚Öesc popula╚Ťia P─âm├óntului

Dac─â figurinele de juc─ârie Lego ar fi un popor, acesta ar dep─â╚Öi ├«ntreaga popula╚Ťie a globului. Fabrica de produc╚Ťie a scos, p├ón─â acum, nu mai pu╚Ťin de patru miliarde de astfel de piese.

9. De Sărbători, vânzările sunt incredibil de ridicate

├Än perioada S─ârb─âtorilor de Cr─âciun, cei mai mul╚Ťi p─ârin╚Ťi ├«ncearc─â s─â le copiilor lor juc─âriile la care ace╚Ötia viseaz─â. A╚Öa se face c─â v├ónz─ârile juc─âriilor Lego cresc foarte mult, ajung├ónd s─â se comercializeze nu mai pu╚Ťin de 28 de seturi pe secund─â. Mai exact, 1.680 sunt v├óndute pe minut, iar pe or─â, 100.800 de seturi.

10. Lego este cel mai mare fabricant de ro╚Ťi

Dup─â mai multe calcule, s-a ajuns la concluzia c─â produc─âtorii juc─âriilor Lego sunt cei mai mari fabrican╚Ťi de ro╚Ťi din lume, cu aproximativ 306 de milioane de ro╚Ťi pe an. Chiar dac─â sunt ├«n miniatur─â, acest lucru nu a ├«mpiedicat compania s─â bat─â recordul.

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
image png
cub laura cosoi png
Oana si Mioara Roman jpg
cristina dorobantu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg