7 alimente pe care trebuie să le consumi neîncălzite

Ultima actualizare:

    Înainte de a folosi cuptorul cu microunde, gândeşte-te cât de toxică devine mâncarea tafoto: mirror.co.uk
Înainte de a folosi cuptorul cu microunde, gândeşte-te cât de toxică devine mâncarea tafoto: mirror.co.uk

Chiar dacă cuptorul cu microunde este unul dintre cei mai buni prieteni când vine vorba despre încălzirea mâncării, trebuie luat în calcul și cât de sănătos este. Pe lângă radiațiile venite la pachet odată cu încălzirea alimentelor, antioxidanții și enzimele din acestea sunt distruse.

Astea sunt alimentele care devin toxice după reîncălzire.

1. Spanacul

Mâncarea preferată a lui Popeye are 0 calorii și o porție generoasă de fibre
Mâncarea preferată a lui Popeye are 0 calorii și o porție generoasă de fibre

Se pare că mâncarea preferată a lui Popeye poate deveni foarte toxică pentru organism în cazul în care nu este consumată cum trebuie. Prin reîncălzire, spanacul îşi pierde toţi nutrienţii precum şi celelalte proprietăţi. Mai mult, el poate deveni cancerigen în această situație.

2. Ciupercile

Ciuperciile conțin potasiu, cupru, fier, fosfor și seleniu, esențiale organismului
Ciuperciile conțin potasiu, cupru, fier, fosfor și seleniu, esențiale organismului

Nu uita că ciupercile trebuie consumate imediat după ce sunt preparate. Dacă le consumi după a două reîncălzire, rişti să-ţi distrugi stomacul. Proteinele din ele devin toxice pentru stomac.

3. Cartofii

 Cartofii sunt bogați în potasiu, dar își pierd această proprietate după ce sunt reîncălziți
Cartofii sunt bogați în potasiu, dar își pierd această proprietate după ce sunt reîncălziți

Orice mâncare din cartofi devine cel mai periculos duşman pentru organismul nostru după ce este reîncălzită. Chiar dacă îți plac foarte mult cartofii prăjiţi, ai grijă cum îi consumi pentru că mai târziu vei plăti cu sănătatea ta.

4. Sfecla roșie

Sfecla roșie este puternic detoxifiant și antioxidant
Sfecla roșie este puternic detoxifiant și antioxidant

Bogată în nutrienți, sfecla roșie trebuie consumată în fiecare zi pentru că accelerează detoxifierea organismului. Odată cu încălzirea, nutrienții din sfeclă devin foarte toxici.

5. Orezul

Dacă obișnuiești să mănânci orez reîncălzit, te poți îmbolnăvi
Dacă obișnuiești să mănânci orez reîncălzit, te poți îmbolnăvi

Orezul negătit conține anumite bacterii care conduc la otrăvirea acestuia. Chiar și după ce orezul este gătit, bacteriile dispar, însă nu  în totalitate. Odată cu răcirea, acestea încep să se multiplice și să devină din ce în ce mult mai dăunătoare pentru organism. Dacă ai curiozitatea să consumi orezul reîncălzit, vei face cunoștință cu stările de vomă.

6. Țelina

Țelina este un bun calmant al sistemului nervos
Țelina este un bun calmant al sistemului nervos

Supa de țelină este delicioasă și foarte sănătoasă, însă după ce este reîncălzită, devine toxică.  

7. Ouăle

Ouăle au o valoare energetică foarte mare
Ouăle au o valoare energetică foarte mare

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţie datorită nutrienților indispensabili organismului, cât şi pentru gradul ridicat de asimilare a acestora.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net