7 alimente pe care trebuie să le consumi neîncălzite
Chiar dacă cuptorul cu microunde este unul dintre cei mai buni prieteni când vine vorba despre încălzirea mâncării, trebuie luat în calcul și cât de sănătos este. Pe lângă radiațiile venite la pachet odată cu încălzirea alimentelor, antioxidanții și enzimele din acestea sunt distruse.
Astea sunt alimentele care devin toxice după reîncălzire.
1. Spanacul
Se pare că mâncarea preferată a lui Popeye poate deveni foarte toxică pentru organism în cazul în care nu este consumată cum trebuie. Prin reîncălzire, spanacul îşi pierde toţi nutrienţii precum şi celelalte proprietăţi. Mai mult, el poate deveni cancerigen în această situație.
2. Ciupercile
Nu uita că ciupercile trebuie consumate imediat după ce sunt preparate. Dacă le consumi după a două reîncălzire, rişti să-ţi distrugi stomacul. Proteinele din ele devin toxice pentru stomac.
3. Cartofii
Orice mâncare din cartofi devine cel mai periculos duşman pentru organismul nostru după ce este reîncălzită. Chiar dacă îți plac foarte mult cartofii prăjiţi, ai grijă cum îi consumi pentru că mai târziu vei plăti cu sănătatea ta.
4. Sfecla roșie
Bogată în nutrienți, sfecla roșie trebuie consumată în fiecare zi pentru că accelerează detoxifierea organismului. Odată cu încălzirea, nutrienții din sfeclă devin foarte toxici.
5. Orezul
Orezul negătit conține anumite bacterii care conduc la otrăvirea acestuia. Chiar și după ce orezul este gătit, bacteriile dispar, însă nu în totalitate. Odată cu răcirea, acestea încep să se multiplice și să devină din ce în ce mult mai dăunătoare pentru organism. Dacă ai curiozitatea să consumi orezul reîncălzit, vei face cunoștință cu stările de vomă.
6. Țelina
Supa de țelină este delicioasă și foarte sănătoasă, însă după ce este reîncălzită, devine toxică.
7. Ouăle
Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţie datorită nutrienților indispensabili organismului, cât şi pentru gradul ridicat de asimilare a acestora.