A vâslit 7.403 km timp de 93 de zile să treacă Atlanticul

simeon stalpnicul png
Barca nu este dotată cu motor sau pânze

Nu a v─âzut uscatul timp de 93 de zile, ├«n schimb s-a ├«nt├ólnit cu rechini uria┼či ┼či a c─âl─ârit valuri de aproape 20 de metri ├«n─âl┼úime! Iat─â povestea sud-africanului care a plecat din Maroc ┼či a traversat Atlanticul, p├ón─â ├«n Antigua.

A stat pe ap─â 93 de zile, a v├óslit de exact 2.001.852 de ori ┼či a m├óncat doar hran─â rece de la conserve timp de trei luni.

simeon stalpnicul png

├Äntr-un interviu acordat National Geographic, Bertish a povestit: ÔÇ×M-am ├«nt├ólnit cu toate viet─â┼úile posibile ┼či imposibile.

simeon stalpnicul png
Pe Ocean a suportat temperaturi de 38 grade Celsius

Pe sub mine a ├«notat Marele Rechin Alb ┼či o balen─â mi-a f─âcut du┼čul de diminea┼ú─â ├«ntr-una din zileÔÇŁ. De meserie surfer profesionist, Chris Bertish, de 42 de ani, a trebuit s─â v├ósleasc─â st├ónd ├«n picioare 12-15 ore pe zi, pentru c─â barca de 6 metri pe care ┼či-a confec┼úionat-o singur nu ├«i permitea s─â se ÔÇ×tol─âneasc─âÔÇŁ.

simeon stalpnicul png
După 70 de zile, simţea că vrea să renunţe

Ambarca┼úiunea c├ónt─âre┼čte 613 kg ┼či ├«n partea din fa┼ú─â este dotat─â cu un mic spa┼úiu de stocare pentru ap─â, provizii ┼či un mini-dormitor. Tot ├«n ÔÇ×papucÔÇŁ Bertish ┼či-a amenajat ┼či un centru de comand─â dotat cu radio, GPS, telefon prin satelit, radar ┼či un aparat de desalinizare a apei oceanice.Pe ├«ntreaga durat─â a c─âl─âtoriei lui, sud-africanul a ┼úinut leg─âtura cu suporterii s─âi prin intermediul unui jurnal postat pe Internet.

simeon stalpnicul png
Joi, 9 martie, a ajuns în Antigua

Pentru c─â b─ârcu┼úa putea fi u┼čor r─âsturnat─â de siajul unui vas de croazier─â, Bertish a avut grij─â s─â emit─â semnale de aten┼úionare pe ├«ntreaga durat─â a aventurii lui. ÔÇ×Dup─â 70 de zile ├«mi venea s─â renun┼ú. A fost momentul critic al c─âl─âtoriei. Din fericire, atunci au ├«nceput furtunile ┼či valurile de peste 20 de metri ├«n─âl┼úime, care m-au obligat s─â fiu alert, atent ┼či tot timpul ├«n gard─â. Asta mi-a mai reglat starea de spiritÔÇŁ, a povestit Bertish, care a plecat din Agadir, Maroc, la finele lui 2016 ┼či a ajuns joi ├«n Antigua.

charlene printul albert2 jpg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
arsinel actor jpg
prigoana fiu jpeg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png