Acest câine a ajutat la uciderea liderului ISIS. Donald Trump i-a dezvăluit identitatea

Ultima actualizare:
Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trump
Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trump

Donald Trump a publicat o fotografie a unui câine considerat un erou, care a adus ”servicii incredibile” în operaţiunea finalizată cu uciderea liderului grupării juhadiste ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Câinele a fost ”rănit uşor”, dar ”se reface complet” potrivit şefului Statului major al armatei americane, generalul Mark Milley, relatează AFP. Generalul a refuzat luni, într-o conferinţă de presă în care a oferit detalii despre operaţiune, să dezvăluie numele câinelui, pentru că acesta ”se află în continuare în teatrul de operaţiuni”. El a precizat că nu vrea ”să difuzeze, pentru moment, fotografii sau numele câinelui sau oricui altcuiva, pentru a-i proteja identitatea”.

La scurt timp după aceea însă, Donald Trump a publicat o imagine în care apare câinele, cu limba scoasă afară şi purtând un ham kaki. ”Noi am declasificat o fotografie a acestui câine minunat (numele său nu este declasificat) care a făcut o TREABĂ MINUNATĂ în capturarea şi eliminarea şefului SI Abu Bakr al-Baghdadi”, şi-a exrimat satisfacţia singurul preşedinte american din istoria recentă care nu are un câine la Casa Albă.


    Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trumpfoto: Twitter
Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trumpfoto: Twitter

Fotografia publicată de fostul om de afaceri newyorkez a primit aproape jumătate de milion de ”like”-uri pe reţeaua socială.

Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în urma unei operațiuni americane în Siria

Donald Trump salutase încă de duminică activitatea unui ”câine magnific, un câine foarte dotat”, atunci când a anunțat moartea liderului ISIS în operaţiunea militară care avusese loc la o casă, în nord-vestul Siriei, cu doar câteva ore mai devreme.

Pentru a scăpa de forţele americane, al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”, ”urmărit de câinii noştri”, sublinia liderul republican în intervenția televizată. Încolţit, ”el şi-a declanşat vesta, omorându-se şi omorând cei trei copii” şi a murit ”ca un câine”, sublinia preşedintele american.

Citește și:

Cine va conduce ISIS după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Este poreclit «Profesorul»

Aproape 800 de mirese ISIS şi copiii lor au evadat dintr-o tabără din Rakka. Turcia îşi continuă ofensiva în nordul Siriei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net