Atac armat la un liceu din SUA! 10 persoane ucise

18 mai 2018
article img
Atac armat la un liceu din Santa FeFoto: Captură YouTube

Un atac armat a avut loc vineri dimineață, 18 mai, la un liceu din statul american Texas, în Santa Fe. 10 oameni au murit, iar alți 12 au fost răniți.

Zece persoane au decedat și alte douăsprezece au fost rănite, după ce un atacator înarmat a deschis focul, acesta reușind să între în incinta unui liceu american, din Texas, potrivit CNN. Conform presei internaționale, majoritatea victimelor sunt liceeni. Totuși, printre cei răniți se numără și doi reprezntanți ai legii, a declarat o sursă anonimă. Se presupune că agresorul ar fi un student de sex masculin, iar acesta a fost deja arestat. Șeful comitatului Harris, Ed Gonzalez, a declarat că poliția a mai reținut un elev, deoarece este posibil să-i fi fost complice primului acuzat. Încă nu sunt clare motivele atacului. 

Acesta este al treilea atac armat în școli sau licee din SUA, în ultimele 8 zile, și al 22-lea, de la începutul anului. 

Președintele SUA, Donald Trump, a comentat tristul incident, transmițând condoleanțe familiilor victimelor, adăugând că acest tip de atacuri se întâmplă de mult prea mult timp, în America. „Suntem îndurerați de trista pierdere și trimitem sprijinul nostru tuturor celor afectați de acest oribil atac”, a declarat Trump.