Atac chimic asupra rebelilor din Siria. 18 oameni, asfixiaţi de substanţa necunoscută

simeon stalpnicul png
18 oameni au acuzat dificultăţi respiratoriiFoto:Getty

Aproximativ 20 de cazuri de sufocare au fost raportate, luni seara, după bombardamentul regimului sirian asupra enclavei rebele Ghouta de Est, la porţile Damascului, vizată de o ofensivă sângeroasă, a indicat o organizaţie nonguvernamentală, potrivit AFP.

Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a precizat că au fost identificate 18 cazuri de sufocare, dar nu a putut preciza cu exactitate care este originea acestor evenimente. “Optsprezece cazuri de sufocare şi de dificultăţi respiratorii au fost raportate la Hammouriye după lansarea unei rachete asupra acestei localităţi de către un avion militar”, a declarat Rami Abdel. pozanţi ai regimului sirian au evocat utilizarea de către Damasc a “gazelor toxice”, ceea ce media de stat a calificat drept “piesă de teatru chimic”. Pe de altă parte, regimul sirian a dezminţit vehement folosirea armelor chimice, informează alaraby.co.uk.

simeon stalpnicul png
Un atac chimic a avut loc în Siria Foto:Getty

 Aceste acuzaţii, “nerealiste” conform preşedintelui sirian Bashar al-Assad, au provocat indignare pe scena internaţională, iar Washingtonul şi Parisul nu au exclus posibilitatea de a interveni militar în Siria.  “Această chestiune (a armelor chimice) face parte din vocabularul mincinos al Occidentului” şi reprezintă “un pretext pentru a efectua lovituri contra armatei siriene”, a afirmat liderul de la Damasc.

Puterea de la Damasc, susţinută de Rusia, efectuează din 18 februarie în Ghouta de Est o ofensivă aeriană de o intensitate nemaivăzută, care a ucis aproape 770 de persoane până în prezent, printre care zeci de copii nevinovaţi. 

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Proteste de amploare în Iran după moartea lui Mahsa Amini foto Twitter/ @amnesty
Victor Negrescu/ Facebook
image
image
image
image
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg