Atac cu maceta la Paris, aproape de fostul sediu Charlie Hebdo! Două persoane sunt în stare gravă


    Polițiștii au anunțat că au arestat un suspect în cazul atacului cu macetă din Parisfoto: Twitter
Polițiștii au anunțat că au arestat un suspect în cazul atacului cu macetă din Parisfoto: Twitter

Cel puţin două persoane au fost rănite vineri la Paris, într-un atac cu maceta, în apropiere de fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo. Un suspect a fost arestat, a anunţat poliţia franceză, conform The Associated Press.

Potrivit primelor informații, patru persoane au fost rănite cu o armă albă, vineri, în jurul orei locale 11.50 (12.50, ora României), în arondismentul al XI-lea din Paris, nu departe de fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo. Două dintre persoanele rănite se află în ”urgenţă absolută”, conform AFP, citat de News.ro.

Ulterior, autoritățile franceze au revizuit bilanțul atacului, în prezent fiind vorba despre doi oameni grav răniți. Cei doi sunt angajații unei companii de producții TV.

„Cei doi colegi fumau în afara clădirii, pe stradă. Am auzit țipete. Am mers la fereastră și l-am văzut pe unul dintre colegi plin de sânge, în timp ce era urmărit de un bărbat înarmat cu o macetă”, a spus unul dintre angajații companiei Premières Lignes.

Un reprezentant al poliţiei a anunţat că, după ce autortiăţile au crezut iniţial că doi atacatori au fost implicaţi în atac, ele cred că este vorba despre un singur atacator, care a fost arestat în Piaţa Bastilia. Polițiștii urmează să anunțe în scurt timp informații oficiale cu privire la atacatori și eventualele motive ale acestora.

Între timp, mai multe școli din zonă au fost închise, ca măsură de precauție, iar premierul Jean Castex a anunțat formarea unei celule de criză.

Citește și:

Atacurile teroriste care au cutremurat Occidentul în ultimii 15 ani

10 jurnaliști au fost uciși în atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo

La 7 ianuarie 2015, doi atacatori mascați au pătruns în sediul saptămânalului satiric Charlie Hebdo, din Paris, și au luat cu asalt birourile editoriale. Ei au ucis cu arme de foc AK-47 zece jurnaliști. Atacatorii erau simpatizanți ai jihadismului. În atentat au mai fost uciși doi polițiști și alte 11 persoane au fost rănite.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg