Atac la Ambasada României din Kabul. Un angajat a murit în atentatul revendicat de talibani

image
Se pare că atacul terorist ar fi vizat cu precădere Ambasada României din Kabul

Un angajat al Ambsadei României la Kabul a murit, iar altul e grav rănit, după un atac terorist ce a avut loc în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie. Atentatul a fost pus pe seama talibanilor.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după un atac terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunțat marți, 3 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Românul ucis avea 43 de ani și făcea parte din echipa de securitate. 

Un vehicul a explodat în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale, iar în urma deflagrației și-au pierdut viața 16 oameni și alți 120 au fost răniți, potrivit Digi 24. Atacul a vizat cu precădere Ambasada României și a durat câteva ore, talibanii pătrunzând in interiorul imobilului și trăgând și focuri la întâmplare. Clădirea care a fost atacată este distrusă în proporție de 80%. 

Un român a murit, iar altul este grav rănit, după un atac terorist din Afganistan

„În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit.

image
Se pare că atacul terorist ar fi vizat cu precădere Ambasada României din Kabul Foto: EPA

Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate”, transmite MAE în comunicatul de presă.

„Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noștri. Transmitem sincere condoleanțe familiei victimei și recuperare rapidă persoanei rănite”, precizează sursa citată.

MAE arată că „atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol”.

„Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit”, se mai arată în comunicatul MAE.

Reacția președintelui Klaus Iohannis cu privire la atacul talibanilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi,3 septembrie, un mesaj de condoleanţe în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României şi rănirea gravă a altui cetăţean român, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul", a scris Iohannis, în mesaj. El a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi i-a urat însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat. "Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional", a adăugat Iohannis.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub anamaria prodan bebeto png
atac nuclear FOTO Shutterstock buton nuclear
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu FOTO Facebook
image
image
image
image
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg