Atacatorul de la Podul Londrei a fost condamnat în 2012 pentru fapte legate de terorism

30 noiembrie 2019
article img
Cine este atacatorul de la Podul LondreiFoto News.ro

Bărbatul care a ucis două persoane vineri pe Podul Londrei se numea Usman Khan, avea 28 de ani şi a fost deţinut după ce a fost condamnat pentru terorism, a anunţat şeful brigăzii antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu, informează BBC.

Usman Khan a fost condamnat pentru acte de terorism în 2012 şi a fost eliberat condiţionat în 2018.

Potrivit presei britanice, bărbatul purta brăţară electronică, după ce fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru apartenenţa sa la un grup care a vrut să comită un atentat la Bursa din Londra şi să stabilească o tabără pentru antrenamente teroriste în Pakistan .

Usman Khan, care avea asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, după ce a atacat cu armă albă mai multe persoane. În urma acestui atac, un bărbat şi o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt spitalizate în stare gravă.

Primarul Londrei, dar şi premierul au adus un omagiu trecătorilor care au dat dovadă de eroism, după ce au intervenit pentru a-l dezarma pe atacator.

Podul Londrei a fost închis vineri de poliţie, în urma unor informaţii cu privire la focuri de armă. Poliţia Metropolitană a anunţat că un bărbat a fost reţinut şi că mai multe persoane au fost rănite.

Poliţia londoneză a arestat vineri un bărbat, în urma unui atac cu arma albă în centrul capitalei Marii Britanii, la Podul Londrei, în care au fost rănite mai multe persoane. Poliţia a sosit la faţa locului şi s-au auzit focuri de armă, potrivit jurnalistului, potrivit news.ro.