Aten╚Ťie, tratamentele false pentru coronavirus v─â pot ucide!

14 februarie 2020
image
Pe internet sunt vândute tratamente false pentrucoronavirus

De c├ónd noul coronavirus cu a ├«nceput s─â se r─âsp├óndeasc─â ├«n lume, pe internet circul─â tot felul de ÔÇŁleacuriÔÇŁ miraculoase pentru tratarea acestuia. Speciali╚Ötii avertizeaz─â c─â acestea sunt doar ╚Ötiri false ╚Öi c─â, mai grav, umrarea unor astfel de tratamente v─â pot ucide.

Tratamentele cataclogate drept ÔÇŁleacuri miraculoaseÔÇŁ au ├«nceput s─â circule pe internet ├«nc─â din luna decembrie 2019, c├ónd coronavirusul a ├«nceput s─â se r─âsp├óndeasc─â ├«n Wuhan, China.

Nu be╚Ťi dioxid de clor pentru a v─â vindeca de coronavirus

Usturoiul fiert, o cantitate mare de vitamina C sau ingerarea de ├«n─âlbitor ar fi metodele care ar vindeca infec╚Ťia cu virusul uciga╚Ö din China.

Speciali╚Ötii avertizeaz─â ├«ns─â c─â niciuna dintre aceste ÔÇ×cureÔÇŁ nu va trata virusul, ├«n special nu dioxidul de clor.  

Din p─âcate, pe internet sunt site-uri care v├ónd ÔÇŁkituri miraculoaseÔÇŁ cu dioxid de clor. Sunt cunoscute sub denumirea de MMS: Miracle Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement, Master Mineral Solution. Aceste truse includ de obicei  o sticl─â de clorit de sodiu ╚Öi o sticl─â de ÔÇ×activatorÔÇŁ cum ar fi acidul citric. C├ónd cele dou─â substan╚Ťe chimice sunt amestecate ├«ntre ele dau dioxidul de clor, un ├«n─âlbitor industrial obi╚Önuit utilizat ├«n producerea produselor din h├órtie, potrivit Agen╚Ťiei federale pentru substan╚Ťele toxice ╚Öi Registrul bolilor, citat─â de USA Today.

Dar sunt v├ónz─âtori de MMS care v├ónd solu╚Ťia chimic─â ca un remediu pentru cancer, SIDA, autism ╚Öi, acum, noul coronavirus.

├Äns─â nimic din toate acestea nu este adevarat. Administra╚Ťia american─â pentru produse alimentare ╚Öi medicamente ╚Öi agen╚Ťii similare din Canada, Noua Zeeland─â, Africa de Sud ╚Öi Australia, au avertizat ├«mpotriva utiliz─ârii MMS.

Concluzia cercet─âtorilor este ├«ns─â c─â usturoiul nu este un ÔÇ×leacÔÇŁ, iar Vitamina C nu este un scut ├«mpotriva acestuia. De asemenea, dioxidul de clor este periculos pentru s─ân─âtatea oamenilor.

Consumul oric─âruia dintre produsele cu dioxid de clor poate provoca grea╚Ť─â, v─ârs─âturi, diaree ╚Öi simptome de deshidratare sever─â. Unele etichete de pe produse men╚Ťioneaz─â c─â v─ârs─âturile ╚Öi diareea sunt frecvente dup─â ingerarea produsului. ├Äns─â comercian╚Ťii acestor subran╚Ťe sus╚Ťin c─â astfel de reac╚Ťii sunt dovezi c─â produsul func╚Ťioneaz─â. Aceast─â afirma╚Ťie este fals─â, scrie US Food and Drug Administration. fda.gov.

Mai mult, ├«n general, cu c├ót este mai concentrat produsul, cu at├ót reac╚Ťiile sunt mai severe. FDA (US Food and Drug Administration) a primit rapoarte despre consumatorii care au suferit de v─ârs─âturi severe, diaree sever─â, tensiune arterial─â sc─âzut─â care poate pune via╚Ťa ├«n pericol cauzat─â de deshidratare ╚Öi insuficien╚Ť─â hepatic─â acut─â dup─â consumul acestor produse.

bolnav de coronavirus jpeg
Pe internet sunt vândute tratamente false pentrucoronavirusfoto:fda.gov

Dioxidul de clor este folosit pentru dezinfectarea apei

Dioxidul de clor este folosit ca dezinfectant ├«n tratarea apei municipale, astfel ├«nc├ót oamenii pot ingera cantit─â╚Ťi de substan╚Ť─â chimic─â. Dar Agen╚Ťia pentru Protec╚Ťia Mediului a stabilit un nivel maxim admis de 0,8 miligrame pe litru. Sticlele picuratoare utilizate pentru MMS, dozeaz─â ├«ntre 3 ╚Öi 8 miligrame pe pic─âtur─â, potrivit unui jurnal medical. Adic─â o cantitate mult prea mare de substan╚Ť─â.

Au ajuns la spital din cauza ÔÇŁtratamentelor miraculoaseÔÇŁ

Efectele nocive ale cantit─â╚Ťilor de dioxid de clor din kiturile MMS au fost documentate ├«n reviste medicale de c─âtre medicii care au tratat pacien╚Ťii care au consumat astfel de substan╚Ťe. Un b─ârbat ├«n v├órst─â de 75 de ani din New York care a ├«ncercat s─â-╚Öi trateze cancerul de prostat─â cu MMS a sf├ór╚Öit s─â petreac─â patru zile ├«n spital ╚Öi a primit o transfuzie de s├ónge. Un copil de doi ani din Nashville a b─âut dintr-o sticl─â de MMS ╚Öi a fost de dou─â ori spitalizat, necesit├ónd dou─â transfuzii de s├ónge. ╚śi o femeie ├«n v├órst─â de 27 de ani din Birmingham, Alabama, a b─âut accidental dou─â uncii ╚Öi jum─âtate de MMS ├«n loc de dou─â pic─âturi ╚Öi a petrecut dou─â zile ├«n spital, a mai ar─âtat USA Today.

Coronavirusul (COVID-19) este o boal─â respiratorie cauzat─â de un virus nou. Simptomele variaz─â de la o tuse u╚Öoar─â p├ón─â la pneumonie. Unii oameni se recupereaz─â u╚Öor, al╚Ťii se pot ├«mboln─âvi foarte repede. Nu exist─â tratament. Exist─â dovezi c─â se r─âsp├ónde╚Öte de la persoan─â la persoan─â. O igien─â bun─â poate preveni infec╚Ťia. 

Cite╚Öte ╚Öi: 

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

oana zavoranu jpg
cristina siscanu 1 jpeg
andreea si cabral
maria dragomiroiu
image
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg