Autobuzele trimise pentru evacuarea satelor siriene au fost incendiate de rebeli

simeon stalpnicul png
Rebelii au incendiat autobuzele trimise pentru a-i evacua pe civilii rănițiFoto: Twitter

Mai multe autobuze trimise să asigure transportul persoanelor bolnave și rănite din satele siriene afectate de război, au fost incendiate de rebeli. Forțele pro-guvernamentale au trimis aceste autobuze pentru a se evacua mai ușor satele șiite al-Foah și Kethaya.

Sursele de presă locale au declarat că mai multe convoaie au reușit să iasă din Alep duminică, 18 decembrie, dar altele au fost întoarse din drum, potrivit informațiilor oferite de BBC. Planul inițial de evacuare a ultimelor avanposturi deținute de rebeli a eșuat vinerea aceasta, astfel că numeroși civili au rămas pe drumuri, fără adăpost și acces la hrană.

simeon stalpnicul png
Autobuzele au reușit să intre în satele deținute de rebeli, dar aceștia le-au interceptat și le-au incendiatFoto: Twitter

Oficialii ruși, care sprijină regimul lui Bashar al-Assad, au declarat că vor vota o rezoluție propusă de Franța în cadrul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite pentru a se monitoriza evacuarea civililor din Alep.

În ciuda faptului că autobuzele au reușit să intre în al-foah și Kefraya, gruparea Jabhat Fatah al-Sham, care ar avea legătură cu Al-Qaeda, le-a interceptat și le-a tăiat calea. șase autobuze au fost atacate și incendiate de către „teroriști înarmați”, potrivit informațiilor presei siriene.

Un reporter AFP a declarat însă că oamenii înarmați le-au cerut întâi șoferilor să iasă din mașini înainte de a deschide focul, apoi au dat foc vehiculelor. Grupurile rebele nu au oferit însă niciun comentariu cu privire la incident. Cel mai grav este faptul că mulți oameni dintre cei aflați în aceste teritorii au nevoie să fie evacuați deoarece sunt copii răniți și alte persoane care au nevoie de îngrijiri medicale ce nu pot fi oferite în sate.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Mark Rutte
Guido Reil FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
Kate Middleton
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg