Avion prăbuşit în Spania: Zece persoane au murit în urma accidentului

Avionul s-a prăbușit când decola din Sevilla
Avionul s-a prăbușit când decola din Sevilla

Un avion s-a prăbușit în Spania, sâmbătă (9 mai), iar zece persoane au decedat în urma accidentului. Avionul militar, un Airbus A400M, decola de pe aeroportul din Sevilla și efectua probe de zbor.

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, a anunțat moartea întregului echipaj de la bordul unui avion prăbușit în Spania.

Aeronava, care era nou şi efectua probe de zbor, s-a prăbuşit în timp ce decola de pe aeroportul din Sevilla. Opt dintre cele zece persoane aflate la bord erau cetăţeni spanioli.

Piloții au comunicat cu turnul de control, anunțând faptul că acest avion prăbuşit în Spania se afla în dificultate, arată postul de televiziune spaniol TVE.

Avionul s-a prăbuşit la circa un kilometru nord de Aeroportul San Pablo din Sevilla, în zona Aeropolis, în apropierea unei filiale locale a uzinei Airbus.

Toate zborurile spre aeroportul din Sevilla vor fi redirecționate către aeroporturile din Malaga și Jerez, potrivit metro.co.uk.


    Avionul s-a prăbușit când decola din SevillaFoto: Twitter
Avionul s-a prăbușit când decola din SevillaFoto: Twitter

Avion prăbuşit în Spania: Mai mult aeronave Airbus A400M au avut probleme tehnice

Avion prăbuşit în Spania. Aeronova a explodat la prăbuşire şi este distrusă complet. Ea se afla în probe, urmând să fie cumpărată de armata spaniolă. A400M este unul dintre cele 20 de avioane pe care Spania dorea să le cumpere de la compania franceză Airbus. El este un avion cvadrimotor cu elice, cu misiunea de transportor militar și avion-cisternă, proiectat de Airbus Military care e prevăzut să înlocuiască avioane de transport învechite ale forțelor aeriene a mai multor țări, printre care Germania şi Franţa. 

Construcţia lui a început în 2007, iar primul test a fost făcut în 2008, la Sevillia. 

Se pare că nu numai acest avion prăbuşit în Spania a avut probleme tehnice. Primul zbor a fost amânat de mai multe ori, din cauza unor probleme tehnice şi a avut loc în 2009. Şi prima livrare, către Franţa, s-a amânat, din cauza unor alte probleme tehnice apărute la motoare şi datorită excesului de greutate. 

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg