Biserica Ortodoxă Română de la Ierusalim, vandalizată. Reacţia BOR şi a Patriarhului Teofil al III-lea

Ultima actualizare:

    Biserica Ortodoxă Română de la IerusalimFoto: Facebook
Biserica Ortodoxă Română de la IerusalimFoto: Facebook

Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost ţinta unui act de vandalism. Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului a condamnat această acţiune împotriva „bisericii surori”, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ierusalimului.

Tentativa de atac asupra bisericii a fost filmată de o cameră de supraveghere. Un bărbat a încercat să spargă uşa Bisericii Ortodoxe cu un bolovan. Acesta ar fi vrut să dea jos emblema Patriarhiei Române, reuşind să îndoaie şi crucea. Incidentul ar fi avut loc în noapte zilei de 2 februarie, relatează presa internațională.

„Gestul de vandalism consumat astăzi împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de raţiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părţi ale lumii.

Patriarhia Română mulţumeşte şi pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului şi autorităţilor israeliene care au reacţionat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi şi minor. (..)”, a transmis purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.Patriarhul ortodox al Ierusalimului a avertizat vineri, printr-un comunicat, că „atacurile extremiste vizează din ce în ce mai mult biserici şi moschei din Ierusalim”, reproşând autorităţilor că nu reuşesc să le stăpânească şi chiar „tolerează” astfel de acţiuni teroriste, care în final vor duce la amplificarea conflictelor din Oraşul Sfânt, fiind ţinut departe de „pace şi stabilitate”. 

Patriarhul Teofil al III-lea a dat asigurări că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului şi Biserica ortodoxă din Ţara Sfântă, de pe amblee maluri ale Râului Iordan, sunt alături de Biserica Ortodoxă Română şi de patriarhul Daniel şi oferă sprijin deplin în faţa acestui atac terorist ce reflectă ura extremiştilor israelieni faţă de religia creştină în general şi Biserica Ortodoxă în particular. Înaltul ierarh a făcut apel la comunitatea internaţională să iniţieze un dialog cu guvernul israelian pentru stoparea acestor atacuri teroriste, informează Adevărul.ro. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net