Biserici, icoane și cruci, distruse de Statul Islamic

Ultima actualizare:
Sattul Islamic vrea să distrugă orice vestigii ale creștinismului
Sattul Islamic vrea să distrugă orice vestigii ale creștinismului

Expansiunea grupării teroriste Stat Islamic continuă, iar lupta islamiştilor împotriva creştinismului se intensifică. Noi imagini şocante cu membri ai SI care devastează bisericile şi însemnele creştine dintr-un oraş din nordul Irakului, la graniţa cu Turcia, au fost date publicităţii de Institutul de Cercetări Media privind Orientul Mijlociu (MEMRI).

În imagini se observă cum terorişti îmbrăcaţi în civil distrug crucile de pe bisericile creştine din oraşul Nineveh, din apropiere de Mosul, capitala califatului islamic creat de gruparea teroristă. Ei înlocuiesc crucile cu steaguri sau bannere cu sigla Statului Islamic, scrie Mediafax.

Au distrus statui cu Iisus

Teroriștilor din Statul Islamic nu le pasă de alte religii
Teroriștilor din Statul Islamic nu le pasă de alte religii

De asemenea, jihadiştii au vandalizat bisericile, distrugând cu ciocanele icoane şi statui reprezentându-i pe Fecioara Maria şi pruncul Iisus.

"Imaginile reprezintă ultima dovadă că Stat Islamic încearcă să cureţe Califatul nou creat de orice urmă a creştinismului", scrie Daily Mail. "Lor nu le pasă de religiile altora. Ei doar îşi respectă ideologia, iar asta înseamnă să scape de biserici şi de minorităţi. Ei consideră că este o formă de idolatrizare, ceea ce contravine cu interpretarea fundamentalistă a legii islamice. Califatul este al Statului Islamic şi nu mai este loc pentru nimic altceva. Asta durează deja de ceva timp, are loc o campanie sistematică pentru a distruge orice vestigii ale creştinismului", a declarat directorul MEMRI, Steven Stalinsky.

Vaticanul nu se mai opune unei intervenții militare în regiune


    Teroriștilor din Statul Islamic nu le pasă de alte religiifoto: Daily Mail
Teroriștilor din Statul Islamic nu le pasă de alte religiifoto: Daily Mail

În ultima perioadă, teroriştii SI au ars mii de cărţi şi manuscrise rare din bibliotecile din Mosul, au devastat un muzeu din Mosul, distrugând cu barosul artefacte vechi de sute de ani, au distrus oraşului antic Nimrud şi au început să demoleze oraşul antic Hatra, din nordul Irakului, informează Daily Mail.

În luna februarie a acestui an, organizaţia teroristă a decapitat 21 de creştini copţi egipteni, iar ulterior a răpit peste 220 de creştini sirieni din 12 sate.

Arhiepiscopul Silvano Tomasi, care reprezintă Vaticanul în cadrul Naţiunilor Unite, a declarat, luni, că jihadiştii sunt autorii unui genocid şi trebuie opriţi. Este pentru prima dată când Vaticanul are o astfel de reacţie, deoarece până în prezent se opunea unei intervenţii militare în regiune.

Gruparea Stat Islamic controlează în prezent o regiune extinsă în Siria şi Irak, mai mare ca dimensiune decât Marea Britanie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net