Cafeaua care se vinde cu peste 300 de euro! De unde se poate comanda o ceașcă?

Cât de mult poate costa o ceașcă de cafea în oraș? Dacă cumva ajungem prin Londra, răspunsul la această întrebare poate fi câteva sute de lire sterline! Iar în ciuda prețului uriaș, mulți iubitori de cafea scot din buzunare această sumă pentru a se putea bucura de calitatea superioară a acestei băuturi!

O cană din această cafea este comandată de 2-3 ori pe săptămână / foto: Tripadvisor
O cană din această cafea este comandată de 2-3 ori pe săptămână / foto: Tripadvisor

Mai mult ca sigur că tuturor ni s-a întâmplat deja să privim cu uimire la prețul ridicat al unui produs din meniul unui restaurant, sau al unei cafenele. Însă, în Londra, pentru a putea bea o cană de cafea la un anumit nu trebuie să plătim doar câțiva euro în plus, ci câteva sute!

Mai precis, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, o singură ceașcă poate ajunge la 265 de lire sterline, adică aproximativ 300 de euro! Această băutură incredibil de scumpă folosește boabe de typica, aduse din „insula tinereții eterne”, din Japonia. Băutura este vândută la două cafenele stradale numite „Shot”, pe care londonezii le pot întâlni în cartierele Mayfair și Marylebone, iar o ceașcă este comandată cam de 2-3 ori pe săptămână.

Cafeaua care costă 300 de euro

Boabele de typica, din care este făcută această cafea, sunt considerate a avea o calitate superioară celor arabica. Ele sunt aduse în Marea Britanie direct de la moșia Nakayama, din insula Okinawa (Japonia). Iar motivul pentru care o ceașcă se vinde la un preț atât de ridicat este faptul că un un sac cu aceste boabe, de numai un kilogram, se vinde cu un preț brut de 1.480 de lire sterline. Iar în această sumă nu intră și costul de livrare.

Din cauza climei dificile, cafeaua nu este cultivată decât foarte rar în Japonia, iar deși boabele typica nu sunt cele mai căutate, faptul că sunt din această țară ridică prețul.

„Raritatea este, evident, căutată în cafea, iar cea mai mare parte a cafelei „fanteziste” pe care oamenii o beau este cea în totalitate arabica. Typica, folosit aici, nu este cel mai căutat soi de arabica – nu am mai văzut niciodată un typica atât de scump – ceea ce sugerează că valoarea provine din faptul că este cultivat în Japonia”, a explicat, conform sursei citate, Maxwell Colonna-Dashwood, barista campion din Marea Britanie, cât și fondator al Colonna Coffee.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net