Canadianul Robert Lloyd Schellenberg, condamnat definitiv la moarte în China pentru trafic de droguri!


    Robert Lloyd Schellenberg a fost condamnat la moarteFoto: AFP
Robert Lloyd Schellenberg a fost condamnat la moarteFoto: AFP

Pedeapsa cu moartea a canadianului Robert Lloyd Schellenberg, găsit vinovat în China de trafic de droguri, a fost confirmată marţi (10 august) în apel de către un tribunal local, în contextul unei grave crize diplomatice între Canada şi China

În ianuarie 2019, un tribunal l-a condamnat pe Robert Lloyd Schellenberg, la pedeapsa capitală, după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanţă. Găsit vinovat, în trecut, în Canada, de trafic de droguri, Schellenberg s-a declarat nevinovat şi a dat asigurări că se afla în China ca turist.

Această răsturnare de situaţie intervine în contextul în care justiţia chineză urmează să anunţe miercuri verdictul în alt caz răsunător, al canadianului Michael Spavor.

Michael Spavor este acuzat de spionaj. Arestarea lui Michael Spavor în China, imediat după arestarea în Canada a directoarei financiare a gigantului chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei, Meng Wanzhou, fiica proprietarului gigantului a inflamat relaţiile canadiano-chineze.

Acuzată de Washington de complicitate la fraudă în vederea ocolirii sancţiunilor impuse Iranului, ea se află în libertate supravegheată în Canada, de unde riscă să fie extrădată în Statele Unite.

China a arestat după aceea doi canadieni, care se află în continuare în detenţie, un fost diplomat, Michael Spavor, şi un consultant, pe care-i acuză de faptul că au ”ameninţat securitatea naţională”.

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub theo rose anghel damian png
cub razvan ciobanu png
rashford marcus epa efe h 57038531 3 jpeg
scadere prabusire actiuni bursa economie
image
image
image
image
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg