Ce viață luxoasă duce soția dictatorului Assad, în timp ce milioane de sirieni mor în bombardamente

Ultima actualizare:

    Soții Al-Assad Foto: Instagram
Soții Al-Assad Foto: Instagram

Asma al-Assad, soția președintelui Siriei, originară din Marea Britanie, supranumită și „Prima Doamnă a Infernului”, se bucură de o viață liniștită și luxoasă, în timp ce copii nevinovați și părinții acestora își dau ultima suflare pe stăzile bombardate ale statului sirian.

Cei doi soți dețin un palat luxos în valoare de un miliard de dolari, în Damasc, la mai puțin de 17 kilometrii de Ghouta de Est, locul unde mii de oameni nevinovați sunt în continuare masacrați de forțele de ordine ce susțin guvernul lui Bashar-al-Assad. Cândva comparată cu Prințesa Diana, în prezent Asma a reușit să devină o figură negativă pentru propriul său popor, datorită neimplicării de niciun fel, în situația tensionată cu care se confruntă Siria, și din cauza pasiunilor sale frivole.

Încă din anul 2012, Wikileaks a publicat email-urile private ale britanicei în vârstă de 42 de ani, unde se putea observa cum aceasta a cheluit 350 de mii de dolari pe 130 de piese de mobilier în timp ce sângerosul război civil era în desfășurare de aproape un an. De asemenea, aceasta și-a achiziționat o pereche de pantofi încrustați cu cristale, în valoare de 7 mii de dolari, și a ordonat livrarea acestora în Dubai, pentru a scăpa de sancțiuni.

Un raport din 1989 descrie cum o singură cameră din prestigiosul palat al cuplului, care a fost proiectat de arhitectul japonez Kenzo Tange, este pavată cu 125 de mii de plăci de marmură, costurile estimate pentru această investiție fiind aproximate la 10,6 milioane de dolari.

Însă în ciuda extravaganței palatului, și a costurilor ce au implicat construirea și amenajarea lui, imensul spațiu a fost rareori folosit de când s-a iscat războiul civil, deoarece aflându-se în vârful unui deal din vestul Damascului, acesta poate reprezenta o țintă ușoară pentru prioectilele de război.

În timp ce războaiele din Siria sunt în toi, regimul Assad încearcă să își reabiliteze imaginea pe rețelele de socializare. Rețeaua lor de Instagram a adunat peste 100 de mii de urmăritori și o arată adesea pe Asma salutând fastuos cetățenii, sau implicându-se în activități de caritate. Regimul dorește să o ilustreze pe Asma ca fiind „trandafirul din deșert”, în ciuda faptului că soțul ei a desfășurat 28 de presupuse atacuri cu arme chimice asupra poporului, de când a început războiul civil, în 2011.

Asma s-a căsătorit cu Bashar-al-Assad în secret în 2000 când actualul președinte avea 35 de ani, iar ea avea 25. Împreună au trei copii.


    Asma Al-Assad, în propria campanie de PR pe care o desfășoară pe Instagram Foto: Instagram
Asma Al-Assad, în propria campanie de PR pe care o desfășoară pe Instagram Foto: Instagram
image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net