Cine e creierul din spatele m─âcelului din Sri Lanka? Moulvi Zahran era ├«n aten╚Ťia serviciilor secrete ├«nc─â de acum trei ani

image
Moulvi Zahran era ├«n aten╚Ťia serviciilor secrete ├«nc─â de acum trei ani, reprezent├ónd un pericol iminent

290 de oameni au pierit ╚Öi 500 au fost r─âni╚Ťi ├«n atentatele din 21 aprilie sinuciga╚Öe din Sri Lanka. ╚śocant este faptul c─â ├«nc─â din data de 4 aprilie, serviciile secrete str─âine au avertizat autorit─â╚Ťile locale c─â o organiza╚Ťie afiliat─â Statului Islamic pl─ânuie╚Öte o baie de s├ónge. Liderul acestei grup─âri teroriste este Moulvi Zahran Hashim, care a preluat controlul acesteia ├«n urm─â cu mai bine de trei ani. La acea dat─â serviciile secrete din Sri Lanka avertizaser─â oficialii din armat─â cu privire la pericolul reprezentat de aceast─â grupare.

Agen╚Ťiile secrete din Sri Lanka au ignorat mesajele de alert─â emise de servicii secrete str─âine ├«nc─â din data de 4 aprilie, conform c─ârora gruparea condus─â de Moulvi Zahran Hashim pl─ânuie╚Öte o baie de s├ónge ca r─âzbunare pentru atentatul de la moscheea din Christchurch, Noua Zeeland─â, din data de 15 martie. Gruparea National Thowheed Jamaath (NTJ) condus─â de Moulvi Zahran Hashim este afiliat─â Statului Islamic ╚Öi a jurat r─âzbunare pentru atentatul din data dce 15 martie de la Christchurch, Noua Zeeland─â. Moulvi Zahran Hashim s-a autointitulat Abu Ubaida ╚Öi a fost declarat ├«n mod oficial de c─âtre reprezentan╚Ťii Ministerului de Interne din Sri Lanka autorul atrocit─â╚Ťilor din ziua Pa╚Ötelui catolic. Ini╚Ťial, autorit─â╚Ťile au crezut c─â Moulvi Zahran a fst unul dintre cei doi atentatori sinuciga╚Öi de la hotelul Shangri-La, din Colombo. Dar ╚Ötirea a fost infirmat─â ulterior.

foto epa efe 4 jpeg
290 de oameni au murit în atacurile sinucigașe care au avut loc la mai multe hoteluri și biserici în ziua de Paște

Cine este Moulvi Zahran, autointitulat Abu Ubaida?

Hilmy Ahamed, vicepre╚Öedintele Consiliului Musulman din Sri lanka, a fost unul dintre cei care au avertizat serviciile secrete militare cu privire la iminen╚Ťa acestor atentate. ÔÇŁAu avut ca ╚Ťint─â comunitatea non-musulman─â ╚Öi i-au ├«ncurajat pe fanaticii religio╚Öi s─â ucid─â ├«n numele religiei. Eu unul am predat documentele cu privire la activitatea organiza╚Ťiei NTJ ├«nc─â de acum trei ani ╚Öi am atras aten╚Ťia cu privire la pericolul pe care ├«l reprezint─â. Am dat toate detaliile cu privire la Moulvi Zahran ╚Öi la locotenen╚Ťii s─âi, la structura organiza╚Ťiei ╚Öi cu privire la ac╚Ťiunile lor. ├Ämi pare r─âu c─â s-a ├«nt├ómplat aceast─â tragedieÔÇŁ, au fost cuvintele lui Ahamed. Autorit─â╚Ťile locale cred ├«n continuare c─â Zahran se num─âr─â printre atentatorii sinuciga╚Öi ╚Öi caut─â probe care s─â ├«l identifice pe atacatorul de la biserica St. Sebastian din Katuwapitiya. Zahran predica frecvent ├«mpotriva cre╚Ötinilor ╚Öi ├«i preasl─âvea pe martirii care ├«╚Öi d─âdeau via╚Ťa pentru a face c├ót mai multe victime ├«n r├óndul cre╚Ötinilor. Acest lucru ├«i face pe anchetatori s─â cread─â c─â s-a aflat printre atentatorii sinuciga╚Öi. El a ars steagurile Portugaliei, Marii Britanii ╚Öi ale SUA ├«ntr-o filmare postat─â pe YouTube. ├Än discursul s─âu, Zahran chema la pedepsirea necredincio╚Öilor ╚Öi ├«ndemna la v─ârsare de s├ónge.

Citește și:

Miracol! Tr─âie┼čte, de┼či a ├«ncasat 6 gloan┼úe ├«n piept

Atac armat ├«n dou─â moschei din Noua Zeeland─â: 49 mor╚Ťi. Unul dintre atacatori a transmis LIVE pe Facebook

Creierul din spatele atentatelor, antrenat ├«n afara ╚Ť─ârii?

Conform primelor informa╚Ťii, Moulvi Zahran a beneficiat de antrenament militar ├«n afara ╚Ť─ârii oferit de speciali╚Ötii ├«n explozive din cadrul Statului Islamic. Acest lucru a reie╚Öit dup─â ce autorit─â╚Ťile au descoperit o dubi╚Ť─â cu 100 kg de explozibil C4 cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«naintea atentatelor ├«n apropierea bisericii Sf. Anton, din Kochchikade, Colombo. ├Än ma╚Öin─â au mai fost g─âsite c├óteva zeci de detonatoare, cabluri, becuri ╚Öi butoaie de acid azotic. Aceste substan╚Ťe sunt interzise ├«n Sri Lanka ╚Öi au fost aduse din India ╚Öi depozitate temporar pe o planta╚Ťie de cocotieri din Puttalam, aflat─â la 137 km de Colombo ╚Öi 105 km de Negombo.

george simion port popular jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
colaj kate middleton jpg