Cine e vinovatul pentru tragedia din Mediterană, în care au murit peste 800 de oameni VIDEO


    Ambarcaţiunea plină cu sute de imigranți s-a dezechilibrat din cauza manevrei greşite a căpitanuluicaptură: YouTube
Ambarcaţiunea plină cu sute de imigranți s-a dezechilibrat din cauza manevrei greşite a căpitanuluicaptură: YouTube

Procurorii italieni consideră că scufundarea ambarcaţiunii cu imigranţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Mediterană, a fost cauzată accidental de căpitanul vasului, care s-a apropiat de o navă comercială mai mare venită în ajutor.

Căpitanul vasului care s-a scufundat duminică, provocând moartea a peste 800 de persoane, tunisianul Mohammed Ali Malek, în vârstă de 27 de ani, şi un membru al echipajului, sirianul Mahmud Bikhit, în vârstă de 25 de ani, au fost arestaţi luni, relatează BBC News Online, preluat de Mediafax.

Căpitanul vasului, acuzat de omucideri

Căpitanul Malek a fost acuzat de provocarea unui naufragiu, omucideri şi complicitate la imigraţie clandestină. Bikhit a fost acuzat doar de complicitate la imigraţie clandestină. Cei doi vor compărea în instanţă vineri.

Procurorii italieni afirmă că există două cauze ale naufragiului. Ei afirmă că Malek a încercat să se apropie de nava sosită în ajutor şi "a cauzat accidental coliziunea între vasul de pescuit de mici dimensiuni şi nava comercială mai mare". Cea de-a doua cauză este "supraaglomerarea vasului de pescuit; astfel, ambarcaţiunea s-a dezechilibrat din cauza manevrei greşite, determinându-i pe imigranţii de la bord să se mute. Ulterior s-a scufundat". Procurorul şef Giovanni Salvi a afirmat că bilanţul uriaş al tragediei este rezultatul numărului mare de imigranţi care erau închişi în cala ambarcaţiunii.

Mărturia unui supraviețuitor al tragediei

Un val de imigranţi ilegali încearcă să ajungă pe ţărmurile Uniunii Europene, în special în Italia şi Malta. Ei fug din calea unor conflicte, a reprimării şi sărăciei din ţări din Africa şi Orientul Mijlociu. Cel puţin 1.500 de persoane s-au înecat în Mediterana de la începutul acestui an.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
George Burcea in Wednesday jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub șerban huidu png
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
cub daniel onoriu png
cub deea maxer png
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg