Cine l-a influențat pe Donald Trump să ordone bombardarea Siriei

Ultima actualizare:

    Ivanka Trump are un cuvânt greu de spus la Casa AlbăFoto: Getty Images
Ivanka Trump are un cuvânt greu de spus la Casa AlbăFoto: Getty Images

Poziția Ivankăi față de atrocitățile din Siria l-a influențat decisiv pe Donald Trump, care a ordonat, apoi, bombardarea unei baze militare a regimului sirian.

Un document oficial care a circulat între ministrul de Externe al Marii Britanii Borris Johnson și premierul Theresa May indică faptul că Ivanka Trump, fiica președintelui SUA, l-a determinat pe Donald Trump să acționeze după ce a condamnat pe Twitter cele întâmplate în Siria. „Sunt devastată și furioasă la vederea imaginilor din Siria după acest atac chimic atroce”, a scris Ivanka. La rândul său, președintele SUA a fost cutremurat să vadă că 80 de oameni au fost otrăviți cu gaz sarin.

Surse din diplomația americană au confirmat pentru The Independent că Ivanka a avut o influență semnificativă în timpul discuțiilor din Biroul Oval, determinându-l pe Donald Trump să acționeze contrar spuselor din campania electorală, atunci când susținea că nu Bashar al-Assad ar trebui să fie ținta americanilor, ci teroriștii din ISIS. 

„Vremurile pe care le trăim necesită decizii dificile. Sunt mândră că tatăl meu a refuzat să accepte aceste crime odioase împotriva umanității”, a scris Ivanka Trump pe Twitter după atacul cu cele 59 de rachete Tomahawk, lansate de pe portavioanele americane din Marea Mediterană.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net