Copiii între 5 și 12 ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta

image
Copii cu vârste între 5 şi 12 ani nu pot fi încă vaccinaţifoto: AFP

Un nou studiu aduce mai multe informaţii despre varianta Delta, care se răspândeşte cu rapiditate în jurul lumii. Conform unui medic expert în boli infecţioase pediatrice şi vaccinolog, copiii între 5 și 12 ani şi adulţii sub 50 de ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta. Cea mai eficientă metodă de protecţie în faţa noii variante este vaccinarea.

Varianta Delta, o tulpină de virus SARS-CoV-2 extrem de contagioasă (şi posibil mai severă), a fost identificată pentru prima dată în India, în decembrie. A străbătut rapid ţara respectivă şi a ajuns în Marea Britanie, ceea ce a dus la creşterea numărului de infecţii şi decese în Regat. Primul caz Delta din Statele Unite a fost diagnosticat acum câteva luni (în martie), iar acum cazurile se înmulţesc rapid acolo.

Cea mai bună protecţie: vaccinarea

Dr. Inci Yildirim, medic specialist la Yale Medicine în boli infecţioase pediatrice şi vaccinolog, nu este surprins de ceea ce se întâmplă: „Toţi viruşii evoluează în timp şi suferă modificări pe măsură ce se răspândesc şi se reproduc”. Cert este că varianta Delta se răspândeşte iute, conform lui F. Perry Wilson, medic epidemiolog Yale Medicine: „Delta va accelera cu siguranţă pandemia”.

Din ceea ce ştim până acum, persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului par a fi protejate față de Delta, dar oricine nu este vaccinat şi nu respectă măsurile restrictive preventive este expus riscului de infectare cu noua variantă noteaza digi24.ro.

Copiii şi tinerii reprezintă, de asemenea, o preocupare. „Un studiu recent din Regatul Unit a arătat că copiii şi adulţii sub 50 de ani au o probabilitate de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta”, spune dr. Yildirim. Până în prezent, nu a fost aprobat niciun vaccin pentru copiii de la 5 la 12 ani, în SUA.

BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
poster TeamBuilding
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
imparatul Sursaadevarul png
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg