Cu ce sumă a fost vândut un tablou de Sandro Botticelli? Colecționarii s-au luptat pentru a pune mâna pe el

Ultima actualizare:

Un tablou semnat de artistul italian Sandro Botticelli a fost vândut, în cadrul unei licitații din New York, la o sumă imensă ce depășește 45 de milioane de dolari, în urma unui duel al ofertelor propuse de către mai mulți colecționari de artă.

the man of sorrow Botticelli jfif

Trei colecționari de renume s-au luptat pentru a pune mâna pe tabloul The Man of Sorrows, un portret al lui Iisus Hristos, în care acesta este înfățișat purtând o coroană de spini pe cap, având brațele și încheieturile legate cu sfoară. 

Botticelli, vândut cu peste 45 de milioane de dolari

Cei trei colecționari s-au luptat preț de șapte minute, iar casa de licitaţii Sotheby's l-a desemnat pe câștigător pe cel care a oferit 45 de milioane de dolari. Din motive de confidențialitate, identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, scrie Agerpres.

Tabloul The Man of Sorrows a fost realizat la sfârșitul vieții lui Botticelli, la începutul anilor 1500. În 1510, Botticelli se stinge, fiind recunoscut la nivel mondial pentru operele sale expuse în Galeria Uffizi - ''Primăvara'', ''Naşterea lui Venus'', dar şi pentru frescele care ornează Capela Sixtină de la Vatican. 

Conform casei de licitații, tabloul era păstrat într-o stare foarte bună de conservare, fiind încadrat într-o ramă aurie. În trecut, tabloul a aparținut unei celebre cântărețe a secolului al XIX-lea, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moştenitorilor acesteia. În trecut, tabloul a fost vândut pentru suma de 10.000 de lire sterline, în 1963. 

Anul trecut, casa de licitații Sotheby’s a vândut un alt tablou ce i-a aparținut lui Sandro Botticelli, cunoscut și sub numele „Portrait of a Young Man Holding a Roundel”, pentru suma de 92,2 de milioane de dolari, reprezentând cea mai mare sumă pe care cineva a plătit-o vreodată pentru un tablou picat de acest pictor.

În lume există aproximativ 12 portrete pictate de către Botticelli, acestea aflându-se în proprietate privată, a informat casa de licitații Sotheby’s. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net