Cu ce sum─â a fost v├óndut un tablou de Sandro Botticelli? Colec╚Ťionarii s-au luptat pentru a pune m├óna pe el

28 ianuarie 2022

Un tablou semnat de artistul italian Sandro Botticelli a fost v├óndut, ├«n cadrul unei licita╚Ťii din New York, la o sum─â imens─â ce dep─â╚Öe╚Öte 45 de milioane de dolari, ├«n urma unui duel al ofertelor propuse de c─âtre mai mul╚Ťi colec╚Ťionari de art─â.

the man of sorrow Botticelli jfif

Trei colec╚Ťionari de renume s-au luptat pentru a pune m├óna pe tabloul The Man of Sorrows, un portret al lui Iisus Hristos, ├«n care acesta este ├«nf─â╚Ťi╚Öat purt├ónd o coroan─â de spini pe cap, av├ónd bra╚Ťele ╚Öi ├«ncheieturile legate cu sfoar─â. 

Botticelli, vândut cu peste 45 de milioane de dolari

Cei trei colec╚Ťionari s-au luptat pre╚Ť de ╚Öapte minute, iar casa de licita┼úii Sotheby's l-a desemnat pe c├ó╚Ötig─âtor pe cel care a oferit 45 de milioane de dolari. Din motive de confiden╚Ťialitate, identitatea cump─âr─âtorului nu a fost dezv─âluit─â, scrie Agerpres.

Tabloul The Man of Sorrows a fost realizat la sf├ór╚Öitul vie╚Ťii lui Botticelli, la ├«nceputul anilor 1500. ├Än 1510, Botticelli se stinge, fiind recunoscut la nivel mondial pentru operele sale expuse ├«n Galeria Uffizi - ''Prim─âvara'', ''Na┼čterea lui Venus'', dar ┼či pentru frescele care orneaz─â Capela Sixtin─â de la Vatican. 

Conform casei de licita╚Ťii, tabloul era p─âstrat ├«ntr-o stare foarte bun─â de conservare, fiind ├«ncadrat ├«ntr-o ram─â aurie. ├Än trecut, tabloul a apar╚Ťinut unei celebre c├ónt─âre╚Ťe a secolului al XIX-lea, Adelaide Kemble Sartoris, apoi mo┼čtenitorilor acesteia. ├Än trecut, tabloul a fost v├óndut pentru suma de 10.000 de lire sterline, ├«n 1963. 

Anul trecut, casa de licita╚Ťii SothebyÔÇÖs a v├óndut un alt tablou ce i-a apar╚Ťinut lui Sandro Botticelli, cunoscut ╚Öi sub numele ÔÇ×Portrait of a Young Man Holding a RoundelÔÇŁ, pentru suma de 92,2 de milioane de dolari, reprezent├ónd cea mai mare sum─â pe care cineva a pl─âtit-o vreodat─â pentru un tablou picat de acest pictor.

├Än lume exist─â aproximativ 12 portrete pictate de c─âtre Botticelli, acestea afl├óndu-se ├«n proprietate privat─â, a informat casa de licita╚Ťii SothebyÔÇÖs. 

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
andrei stefanescu iubita3 png
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg
copii portofel restituit png
landscape 2459981 1920 jpg