Cum ar fi arătat Iisus în copilărie! Concluzia unei anchete fără precedent FOTO

image
Aşa ar fi arătat Iisus în copilărie

Poliţia din Italia a dat publicităţii o serie de fotografii care îl înfăţişează pe Iisus când era copil şi adolescent. Investigatorii s-au folosit de giulgiul din Torino, ţesătură despre care unii cred că ar fi cea în care a fost înfăşurat trupul lui Hristos după răstignire.

Imaginea a fost realizată cu ajutorul aceleaşi tehnologii folosite pentru a realiza portretele robot în cazul anchetelor. 

Experţii au folosit o tehnică prin care au întinerit chipul imprimat pe giulgiu, pentru a obţine imaginea feţei aşa cum ar fi arătat în copilărie, potrivit metro.co.uk. Chipul de pe giulgiu a fost întinerit prin reducerea mărimii mandibulei, ridicarea bărbiei şi îndreptarea nasului, printre altele.

image
Aşa ar fi arătat Iisus în copilărieFoto: metro.co.uk

Tehnica folosită este practic inversul metodei utilizate de criminaliştii italieni pentru a genera imagini care să arate cam cum ar arăta în prezent diferite persoane căuate ale căror chipuri nu au mai fost văzute de ani de zile.

Giulgiul din Torino, o ţesătură din in cu o lungime de peste patru metri, are imprimată imaginea unui bărbat cu barbă şi părul lung. Mulţi însă cred că ţesătura nu este autentică: analizele de datare cu carbon radioactiv, publicate în 1998 în prestigioasa revistă ştiinţifică Nature, au estimat că imaginea de pe Giulgiul din Torino a fost creată între anii 1260 şi 1390, iar relicva religioasă nu ar fi astfel decât o uriaşă farsă medievală.

Cei care cred însă în autenticitatea giulgiului susţin că oamenii de ştiinţă au testat, din greşeală, porţiuni de ţesătură inserate în timpurile moderne în pânză şi spun că alte teste au arătat că giulgiul ar conţine grăunţe de polen provenite de la plante ce cresc în regiunea Ţării Sfinte.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
cub cristian arsinel png
florin zalomir
Ana de Armas foto profimedia 0712797429 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg