Lux orbitor! Cum arată palatul de 615 milioane de dolari al preşedintelui Erdogan

Ultima actualizare:

Viață de sultan! Recep Tayyip Erdogan (68 de ani) locuieşte în cel mai scump palat rezidenţial din lume. A fost supranumit “Palatul alb”, iar costurile se ridică 615 milioane de dolari. Palatul domină orașul Ankara, fiind situat pe un deal de la marginea capitalei Turciei. Este de 30 de ori mai mare decât Casa Albă a preşedintelui Donald Trump.

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan

Președintele Turciei locuiește într-un palat în care doar covoarele costă 7 milioane de euro, iar ușile, alte 5 milioane, după cum scrie publicația Daily Mail. Construcția a fost finalizată în 2014, secătuind bugetul țării cu peste 615 milioane de dolari, scrie publicația casamagazin.ro, care prezintă și imagini fabuloase din interior. Palatul a fost comparat cu Casa Poporului, proiectul grandoman a lui Nicolae Ceaușescu, sau cu palatul conducătorului mongol, Hassan-i Sabbah. Palatul lui Erdogan se află în Ankara, are 1.150 de camere și se întinde pe o suprafață de 3,1 milioane de metri pătrați.

Palatul domină orașul Ankara, fiind situat pe un deal de la marginea capitalei Foto: GettyImages
Palatul domină orașul Ankara, fiind situat pe un deal de la marginea capitalei Foto: GettyImages

Obiectele sanitare au prețul între 1900 și 3600 de euro bucata

Luxul orbitor te întâmpină la tot pasul. Niciun centimetru nu este construit cu materiale ieftine. Sticla pentru ferestre a fost importată și a costat 30 milioane de euro, marmura pentru piscine, băi și SPA-urile din complex a fost tot din import și a costat 3000 euro/mp. Obiectele sanitare au prețul între 1900 și 3600 de euro bucata. Nu s-a confirmat încă zvonul că sunt poleite în aur, așa cum unele poze din Palat sugerau.

Citește și: 37 de ani de la începerea lucrărilor la Casa Poporului. 10 lucruri pe care nu le știi despre imensa clădire

Palatul alb are 63 de lifturi

Un centru de conferințe, spații de cazare pentru membrii oricărei vizite oficiale, un laborator pentru a detecta un eventual atac nuclear sau cu arme chimice, o moschee și o bibliotecă, un monument dedicat armatei turce, locuința rezidențială a președintelui, mai multe sere, un parc și o grădină botanică, o mini cazarmă militară, toate la un loc formează acest complex megaloman. Imaginați-vă care peste 63 de lifturi. 

Recep Tayyip Erdogan este cel de-al 12-lea președinte al Turciei. El este în funcție din anul 2014. Anterior a fost premier și primar al orașului Istanbul.

  Mai multe despre uriașul Palat Alb a lui Erdogan, în articolul pe larg din Casa Magazin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net