Cum erau încurajați soldații să nu apeleze la prostituate

Ultima actualizare:

    Unul dintre multele afișe de război despre prostituțieFoto: Historia
Unul dintre multele afișe de război despre prostituțieFoto: Historia

Prostituţia a fost mai întâi blamată, apoi persecutată, câteodată promovată, ba chiar acceptată. În final a fost negată. Ca peste tot în lume, şi în Bucureşti bolile venerice au fost, însă, o problemă care de cele mai multe ori a scăpat de sub control. Iată soluţia la care s-au gândit marii conducători pentru a îndepărta acest obicei din rândul soldaţilor.

În urmă cu mai puţin de un secol, planeta părea că se îndrepta spre autodistrugere: războaie mondiale, genociduri, desfrâu şi prostituţie la scară largă.

Pe lângă aspectul moral şi etic al celei mai vechi meserii din istorii omenirii, blamată dintotdeauna de majoritatea religiilor şi condamnată de culturile conservatoare, în cel de-al Doliea Război Mondial problema prostituţiei devenise motiv de îngrijorare la nivel global din cauza răspândirii, într-un ritm alert, al bolilor venerice.

Soldaţii erau principalii clienţi ai bordelurilor din lumea întreagă, femeile ușoare fiind probabil singura amânare plăcută a momentului morţii de pe linia întâi de război.

Despre "Pericolele celei mai vechi meserii din lume, combătute cu afişe pe front" puteți citi mai multe pe historia.ro

image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg
inghetata lingurita freepik png
20230922 112723 jpg
Tramvai FB nicușor dan jpg
muraturi freepik png