De ce a jurat Prințul Charles să nu vorbească niciodată de moartea Prințesei Diana

simeon stalpnicul png
Prințul Charles a făcut un „jurământ al tăcerii” în privința morții fostei sale soțiiFoto: Getty

Pe 31 august urmează să se împlinească 20 de ani de la tragica moarte a Prințesei Diana, dar Prințul Charles a făcut un „jurământ al tăcerii” în privința dispariției acesteia. Moștenitorul tronului Marii Britanii nu a vorbit niciodată deschis despre moartea soției sale și nici în cadrul comemorării nu o va face.

Sunt voci care susțin că în timpul evenimentului, Ducele și Ducesa de Cornwall (adică Charles și Camilla) vor sta departe de ochii presei, în Scoția și nu-și vor asuma vreo declarație publică  față de regretata prințesă, precizează express.co.uk.

Prieteni apropiați ai Prințului Charles au declarat că acesta dorește în perioada următoare să „evite să fie prins în furtuna mass-mediei” și vrea să-și ocupe toamna cu o mulțime de îndatoriri oficiale. Începe să-și asume treptat mai multe dintre acestea, întrucât Regina Elisabeta, mama sa, se îndreaptă deja către cel de-al 92-lea an al lungii sale vieți.

simeon stalpnicul png
Charles e întâiul moștenitor al tronului Marii BritaniiFoto: Getty

Robert Jobson, biograf al familiei regale britanice, afirmă că Prințul Charles speră să urmeze exemplul mamei sale și să păstreze tăcerea, potrivit motto-ului: „Rămâi calm, tăcut și mergi mai departe”. El dorește să evite repetitivele și controversatele interviuri care îi vor cere părerea despre fosta sa soție. își va continua activitățile caritabile, departe de lumina reflectoare și de privirea indiscretă a publicului.

Totuși, statisticile arată că popularitatea lui Charles a scăzut dramatic în ultimii ani, tocmai din cauza firii sale retrase, dar și a numeroaselor zvonuri despre relația pe care a avut-o cu Diana și care l-au pus într-o lumină nefavorabilă. În mod paradoxal, fiul său, Prințul William este cel care a devenit tot mai plăcut în ochii britanicilor și nu numai.

cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
blog
Vladimir Putin, discurs în Piața Roșie din Moscova, 30 septembrie 2022 | Foto AFP
image
image
image
image
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg