De tot râsul! 10 lucruri care au fost interzise în China în 2016

simeon stalpnicul png
Sistemul de cenzură din China este în continuare foarte strictFoto: Shanghaiist.com

În ciuda faptului că în ultimii ani, China a traversat o perioadă economică foarte bună și s-a remarcat din punct de vedere cultural pe plan internațional încă de la sfârșitul secolului trecut, există în continuare numeroase limitări cu privire la libertatea mass-mediei.

Anul acesta, guvernul chiez a acenzurat sau a interzis o mulțime de imagini sau materiale video care, din punctul de vedere al oficialilor, ar ofensa liderii politici sau influențează negativ populația. Iată zece dintre cele mai ciudate lucruri interzise în China, așa cum au fost explicate de Shanghaiist.com.

Imagini cu femei care scriu caligrafic cu propriile vagine

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

În luna iunie a acestui an, Asociația Artiștilor din China, instituție fondată în 1949, a interzis difuzarea imaginilor cu femei care pot scrie cu vaginul. În plus, i-au expulzat din cadrul asociației pe toți artiștii care cochetau cu această „caligrafie vaginală”.

Fată care dansează lasciv în toaletă

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

Un material video cu o fată din China care a dansat seducător într-o toaletă a avut anul acesta 100.000 de vizualizări. Departamentul de cenzură a avut mult de lucru în 2016 în încercarea de a închide canalele online live, unde au fost difuzate numeroase clipuri mai mult sau mai puțin pornografice.

Interzicerea fără explicație a filmelor și cărților electronice de la Apple

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

Dacă uriașa companie Apple s-ar fi bazat pe piața din China, aceasta ar fi falimentat. Anul acesta, așa-numitele iTunes Movies și iBooks oferite de Apple au fost interzise de guvernul chinez, dar nu a dat nicio explicație pentru măsura luată.

Denumirea după numele președintelui Chinei, a unei specii de gândac nou descoperită

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

Un om de știință chinez, foarte patriot din fire, a descoperit o nouă specie de gândac, așa că a hotărât să îl numească după președintele Xi Jinping. Denumirea a fost însă interzisă de departamentul de cenzură când s-a aflat că acea insectă se hrănește cu materii fecale.

Închiderea paginii online a unui cotidian chinez important

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

Anul acesta, site-ul oficial al cotidianului „South China Morning Post” a fost închis din ordinul guvernului și nu este singurul exemplu de îngrădire a libertății mass-mediei.

Interzicerea unui „webstar” după ce a înjurat pe Internet

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

Tânăra Papi Jiang este o cunoscută vedetă online printre internauții chinezi, atrăgând milioane de fani care adoră să-i vizualizeze materialele video comice. A intrat însă în atenția oficialilor chinezi și a cenzurii din cauza cuvintelor ceva mai vulgare.

Un material video cu un bărbat și o femeie făcând sex pe veranda unui hotel

image
Foto: Shanghaiist.com

Imaginile cu cei doi întreținând relații intime în văzul tuturor au fost surprinse în balconul unei camere de hotel. Cei doi amorezi au făcut sex în fața unei frumoase panorame a orașului Lujiazui, iar materialul video devenise viral, până când cenzura chineză a decis să-l interzică în spațiul online.

Interzicerea unui protest contra poluării, deși vizibilitatea în oraș este redusă din cauza ei

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

În ciuda faptului că protestul fusese anunțat și programat, poliția chineză a primit instrucțiuni să blocheze desfășurarea acestuia chiar înainte ca oamenii să se adune. Protestul ar fi trebuit să fie îndreptat împotriva poluării care este precum o ceață foarte densă în orașul Chengdu.

S-a interzis să se mai spună despre liderul nord-corean că e gras

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

În luna noiembrie, s-a spus că oficialii nord-coreeni ar fi cerut guvernului chinez să oprească rețelele de socializarea să-l mai numească pe „dragul lor lider”, „Kim Grăsunul al III-lea”. Este porecla pe care a primit-o pe unele rețele de socializare chineze precum Weibo sau Baidu.

Interzicerea clipurilor cu fete care mănâncă senzual banane

simeon stalpnicul png
Foto: Shanghaiist.com

În primăvara acestui an, departamentul de cenzură a interzis canalelor online live să mai transmită materiale video cu fete care mănâncă banane „într-o manieră erotică”.

FotoJet jpg
Ioana Petric jpg
cub loredana groza png
Regina Elisabeta
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
cub acident avioane Heathrow Londra
BeFunky collage (12) jpg
militar pedofil jpeg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (4) jpg
Captură de ecran din 2022 09 19 la 14 12 43 png
image
image
image
image
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg