Decapitări în stradă şi cadavre la vedere: imagini-şoc din Arabia Saudită

21 martie 2016
article img
În Arabia Saudită, practicile pline de cruzime sunt la ordinea zileiFoto: Getty

Viața strictă din Arabia Saudită a fost documentată într-un film care aduce la lumină adevărate atrocități: decapitări sau crime săvârșite ziua în amiaza mare.

Cinci jefuitori au fost pedepsiți într-un mod extrem de crud: au fost decapitați în plină stradă, iar trupurile lor au fost agățate pe o bară între două macarale și ținute zile în șir în soare.

O altă faptă care mustește de cruzime este decapitarea unei femei care a fost acuzată că și-a ucis fiica vitregă. Deși striga din răsputeri că nu a făcut-o, femeia îmbrăcată complet în negru a fost executată cu sânge rece, cu o sabie.

article img
O femeie a fost pusă să îngenuncheze și apoi a fost decapitatăFoto: captură video

Arabia Saudită este una dintre cele mai sângeroase țări din lume, unde chiar și o critică mică la adresa regimului poate rezulta în ani grei de închisoare, anunță Daily Mail. Decapitările nu mai sunt nimic extraordinar, fiind la ordinea zilei. 

Documentarul a fost filmat în secret

Documentarul ce urmează să fie dat pe un post din Marea Britanie este rezultatul a șase luni de filmări secrete și arată mai mult decât sângeroasele evenimente. Diferența dintre săraci și bogați este și ea pusă pe tapet, dar se povestește și despre curajul unor cetățeni de a se ridica și vorbi împotriva regimului.