Donald Trump, primit ca un erou în Polonia, în timpul unei vizite oficiale

Ultima actualizare:

    Donald Trump și Melania au sosit în Varșovia pentru a participa la summitFoto: EPA
Donald Trump și Melania au sosit în Varșovia pentru a participa la summitFoto: EPA

Joi, 6 iulie, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a mers la Varșovia (Polonia), unde are loc summitul „Inițiativa celor Trei Mări" (Baltică, Adriatică și Neagră). Președintele american este invitat special.

Summitul reunește în total 12 șefi de stat și de guvern din europa Centrală și de Est (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria), precizează  Digi 24. Cu acest prilej, președintele României, Klaus Iohannis se va întâlni din nou cu Donald Trump, de această dată, în cadrul unui eveniment care urmărește susținerea politică pentru o mai bună cooperare a economiilor statelor din regiunile cuprinse între cele trei mări.

Melania Trump a purtat un palton verde la sosirea pe aeroport
Melania Trump a purtat un palton verde la sosirea pe aeroport

Având în vedere că Donald Trump este invitat special la Varșovia, el a fost primit în capitala poloneză ca un adevărat erou, idee întărită și de apropiatele relații diplomatice dintre cele două state, după cum menționează Daily Mail. cu toate ă Polonia este un fost stat comunist, această țară pare o reflexie în oglindă a Statelor Unite când aducem în discuție naționalismul și politicile restrictive cu privire la refugiați. Dintre statele memebre în Uniunea Europeană, Polonia este țara care s-a arătat cea mai ostilă impunerii primirii pe teritoriul european a unui număr masiv de refugiați din Orientul Mijlociu și a susținut, la fel ca Statele Unite, implementarea unor politici restrictive severe cu privire la imigranți.

Trump și Melania au fost primiți ca niște eroi în Varșovia
Trump și Melania au fost primiți ca niște eroi în Varșovia

Sosirea președintelui american a fost atent pregătită de administrația prezidențială poloneză, iar liderul Poloniei, Andrzej Duda, a desemnat cei mai importanți membrii din staff-ul său pentru a-l întâmpina pe Trump și pe soția sa, Melania. Când a coborât din avionul Air Force One, cuplul prezidențial american a fost primit de zece militari polonezi care le-au lăsat liberă trecere pe un covor roșu care i-a condus direct la limuzina președintelui american, supranumită „Bestia”.

La summit participă și Ivanka și soțul său
La summit participă și Ivanka și soțul său

Cei doi au fost de asemenea însoțiți și de delegația americană și ambasadorul american Paul Jones, care au fost întâmpinați și conduși de ministrul de Externe polonez Witold Waszczykwski și de secretarul de stat Krzyszrof Szczerski. În cinstea sosirii acestora a fost organizată și o petrecere de bun venit. Melania, care a purtat în momentul sosirii un palton de culoare verde, elegant, a fost însoțită și de Ivanka Trump și de soțul acesteia, Jares Kushner.


    La summit participă și Ivanka și soțul săuFoto: EPA
La summit participă și Ivanka și soțul săuFoto: EPA

Polonia, pe lângă faptul că în prezent joacă un rol esențial în menținerea Flancului Estic, alături de Româanie și de alte state est și central-europene, în calea expansiunii rusești, are și alte semnficiații importante, fiind locul unde s-au născut mari personalități istorice: marele compozitor Frederick Chopin, astronomul și matematicianul Nicolaus Copernic și Papa Ioan Paul al II-lea. Fiecare dintre ei au adus contribuții culturale de mare valoare pentru umanitate sau au ajutat la înlăturarea regimurilor comuniste abuzive din estul Europei, precum Papa Ioan Paul al II-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net