EMA va autoriza dou─â tratamente cu anticorpi monoclonali pentru tratarea Covid-19

10 noiembrie 2021
image
În curând, vom beneficia de noi tratamente anti Covid. Alături de vaccinurile deja existente, acestea ar trebui să ducă la stoparea pandemiei

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea European─â (EMA) urmeaz─â s─â autorizeze ├«n zilele urm─âtoare dou─â tratamente cu anticorpi monoclonali pentru a trata pacien┼úii care au COVID-19. Autoriza┼úiile ar urma s─â vin─â ├«n timp ce blocul european se confrunt─â cu o nou─â cre┼čtere a infec┼úiilor ┼či a spitaliz─ârilor, ├«n pofida nivelurilor ridicate de vaccinare din multe ┼ú─âri.

REGEN-COV, un tratament produs de americani 

Agen┼úia European─â a Medicamentului (EMA) va da ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â und─â verde tratamentului dezvoltat de firma american─â de biotehnologie Regeneron ┼či gigantul elve┼úian Roche, scrie Reuters.

Cocktailul de anticorpi este cunoscut sub numele de REGEN-COV ├«n Statele Unite ┼či este v├óndut ├«n alte regiuni sub numele de marc─â Ronapreve. Cocktailul a primit o autoriza┼úie de urgen┼ú─â ├«n Statele Unite anul trecut, iar ├«n august a primit autoriza┼úie condi┼úionat─â de introducere pe pia┼ú─â ├«n Marea Britanie.Medicamentul este evaluat de EMA ├«n cadrul unei proceduri mai lungi, care va avea ca rezultat o autoriza┼úie complet─â de introducere pe pia┼ú─â, au spus sursele.

Regkirona, dezvoltat de o companie din Coreea de Sud

Autoritatea de reglementare european─â va autoriza s─âpt─âm├óna aceasta ┼či utilizarea ├«n UE a anticorpului monoclonal Regkirona, dezvoltat de compania sud-coreean─â de biotehnologie Celltrion.

Ambele medicamente sunt utilizate în prezent pentru a trata pacienţii cu Covid-19 cu risc de a dezvolta o formă gravă de boală.

Cererile pentru autorizarea ambelor medicamente au fost depuse la ├«nceputul lunii octombrie, iar EMA a spus atunci c─â ÔÇŁar putea emite un aviz ├«n termen de dou─â luniÔÇŁ. Celtrion a┼čteapt─â o decizie p├ón─â la sf├ór┼čitul lunii noiembrie, a declarat un purt─âtor de cuv├ónt al companiei.

UE a rezervat aproximativ 55.000 de serii de tratamente Regeneron

EMA a emis recomandări autorităţilor naţionale în primul trimestru al acestui an cu privire la modul de utilizare a ambelor medicamente înainte de a fi aprobate pe deplin, deschizând calea pentru utilizarea lor în mai multe ţări europene.

Autoriza┼úia de punere pe pia┼ú─â va permite utilizarea medicamentelor acolo unde agen┼úiile na┼úionale nu le-au aprobat ├«nc─â ┼či ar reduce riscurile legale pentru guvernele din ┼ú─ârile care le administreaz─â deja.

S─âpt─âm├óna trecut─â, Regeneron a raportat venituri trimestriale mai mari dec├ót cele a┼čteptate ca urmare a cererii puternice pentru cocktail-ul s─âu de anticorpi ├«n Statele Unite.

UE a rezervat aproximativ 55.000 de serii de tratamente, a declarat în iunie un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Blocul UE nu are niciun acord de aprovizionare cu Celltrion, al cărui tratament cu anticorpi a fost până acum aprobat doar în Coreea de Sud.

1 anda adam jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
pepe si yasemine ody
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png
elon musk met gala 2022