Emmanuel Macron anun╚Ť─â carantin─â o lun─â: "Deschidem Fran┼úa de la mijlocul lunii mai!"

image
Foto Getty Images

Pre┼čedintele francez Emmanuel Macron s-a adresat cet─â┼úenilor miercuri sear─â ┼či a anun┼úat carantin─â na┼úional─â timp de o lun─â, solicit├óndu-le s─â se mobilizeze ├«n luna aprilie pentru a lupta cu pandemia. El a promis c─â va "deschide Fran┼úa de la mijlocul lunii mai".

"Vom fi continentul cu cea mai mare produc┼úie de vaccinuri", a declarat miercuri sear─â Emmanuel Macron ├«n alocu┼úiunea c─âtre cet─â┼úeni.  

P├ón─â ├«n prezent, mai mult de 8,5 milioane de francezi au primit prima doz─â de vaccin. 

Printre m─âsurile anun┼úate se num─âr─â: ├«nchiderea ┼čcolilor ├«ncep├ónd de luni, pentru trei sau patru s─âpt─âm├óni. Toate unit─â┼úile ┼čcolare vor avea o s─âpt─âm├ón─â de cursuri online, ├«ncep├ónde luni, a anun┼úat Macron. Apoi, elevii din trei zone vor fi ├«n vacan┼ú─â timp de 15 zile. Cursurile vor re├«ncepe ├«n 26 aprilie, fizic cre┼čele ┼či ├«nv─â┼ú─âm├óntul primar iar la distan┼ú─â - liceenii ┼či studen┼úii. 

"P─ârin┼úii care trebuie s─â aib─â grij─â de copiii lor ┼či nu pot lucra de acas─â vor avea drept la ┼čomaj par┼úial", a mai precizat Macron. 

Vaccinarea este "miza principal─â" a spus pre┼čedintele francez. "Ie┼čirea din pandemie este de acum posibil─â". 

"Mai mult de 8,5 milioane de persoane au primit prima doz─â de vaccin. Trei milioane au primit dou─â", a subliniat Macron. Vaccinul este eficient. Cea mai bun─â dovad─â a acestei eficien┼úe se vede ├«n cifrele ┼či ├«n mortalitatea concet─â┼úenilor de peste 80 de ani. Mortalitatea s-a diminuat semnificativ". 

"Trebuie s─â vaccin─âm c├ót mai repede posibil ┼či pe cei mai fragili. Trebuie s─â vaccin─âm neobosit, f─âr─â zile de s─ârb─âtoare, s├ómb─âta ┼či duminica, la fel ca ├«n timpul s─âpt─âm├ónii. Pentru vaccinurile Pfizer ┼či Moderna, numeroase centre au deschis, datorit─â angajamentului prim─âriilor. Pentru vaccinurile AstraZeneca ┼či m├óine Pfizer, 250.000 de profesioni┼čti s-au mobilizat pentru a se vaccina cu acestea". 

"De acum ┼či p├ón─â la sf├ór┼čitul verii, to┼úi francezii cu v├órsta de peste 18 ani care doresc pot fi vaccina┼úi. Pentru c─â este cheia ca s─â ne reconect─âm, cheia pentru a ne redeschide ┼úara", a promis Macron. 

Potrivit Reuters, restricţiile care intră în vigoare sâmbătă vor dura o lună. Măsurile de carantinare vor fi extinse în mai multe părţi din ţară.

Limitarea deplas─ârilor ├«n timpul zilei, din 18 martie ├«n 19 departamente ├«n tona ro┼čie, va fi extins─â pe tot teritoriul metropolitan. ├Äncep├ónd de s├ómb─ât─â seara, pentru patru s─âpt─âm├óni, nu va mai fi posibil─â deplasarea ├«ntr-un perimetru de mai mult de 10 kilometri, ├«n afara unui motiv ├«ntemeiat, a anun┼úat ┼čeful statului francez. ├Än timpul carantinei, de la ora 19.00 la 6.00, sau pentru dep─â┼čirea celor 10 kilometri va fi cerut un document justificativ.  

Conform pre┼čedintelui, 44% din cei afla┼úi la terapie intensiv─â au v├órste sub 65 de ani. 100.000 de familii au avut un deces din cauza Covid. 

Pre┼čedintele francez a anun┼úat: "Voi reveni cu o agend─â pentru redeschidere. De la mijlocul lunii mai vom ├«ncepe s─â redeschidem unele spa┼úii de cultur─â. Vom autoriza f─âr─â condi┼úii deschiderea teraselor ┼či vom construi, ├«ntre mijlocul lui mai ┼či ├«nceputul verii, un calendar de redeschidere progresiv─â pentru cultur─â, sport, timp liber, evenimente, cafenele ┼či restaurante". 

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg