Emmanuel Macron, despre rasism: «Franţa nu va dărâma statui, nu va şterge istoria»

image
Emmanuel Macron a vorbit despre rasism, explicând care este strategia Franței în această problemă

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, duminică, 14 iunie, că lupta împotriva rasismului nu trebuie să conducă la o rescriere ”plină de ură” a istoriei, în urma protestelor declanşate la nivel mondial de uciderea americanului de culoare George Floyd, de către un ofiţer de poliţie din Statele Unite.

Unii protestatari din Statele Unite şi din alte regiuni au vizat statui ale unor figuri istorice asociate sclaviei sau altor încălcări ale drepturilor omului care aau avut loc în trecut, conform news.ro.

”Voi fi foarte clar în această seară, compatrioţi: Republica nu va şterge niciun nume din istoria sa. Nu va uita niciuna dintre operele sale de artă, nu va scoate statui ”, a spus Macron într-un discurs adresat naţiunii.

Macron: «Franţa accelerează planurile de relaxare a restricţiilor impuse pentru combaterea noului coronavirus»

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat duminică, într-un discurs televizat, că Franţa accelerează planurile de a relaxa restricţiile impuse de autorităţi pentru prevenirea extinderii noului coronavirus, pentru a relansa cât mai repede activităţile în cea de-a doua mare economie a zonei euro, transmite Reuters.

''Lupta împotriva epidemiei nu s-a încheiat, dar sunt bucuros de această primă victorie împotriva virusului'', a afirmat Macron.

Preşedintele francez a promis că nu vor fi transferate populaţiei prin impozite. costurile de susţinere a companiilor şi a locurilor de muncă în timpul celei mai grave crize economice de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Restaurantele şi cafenelele din Paris vor avea voie să se redeschidă complet începând de luni, a transmis Emmanuel Macron în discursul televizat.

Guvernul francez se aşteaptă ca economia să se contracte cu 11% în 2020. Criza coronavirusului a expus dependenţa mare a Franţei şi, în general, a Europei de lanţurile de aprovizionare globale, de la industria auto până la smartphone-uri şi produse farmaceutice, care au fost paralizate de la apariţia epidemiei în China.

"Singurul răspuns este să construim un model economic mai puternic, să muncim şi să producem mai mult, pentru a nu ne baza pe ceilalţi", a declarat Macron.

Preşedintele a spus că va lucra pentru construirea unei Europe care să fie mai puţin dependentă de China şi de Statele Unite.

Macron s-a referit, de asemenea, la protestele anti-rasism care s-au răspândit în Franţa, ca urmare a morţii afro-americanului George Floyd în Statele Unite.

Extinderea protestelor la nivel global a obligat Franţa să se confrunte cu acuzaţiile venite din partea minorităţilor etnice referitoarea labrutalitatea agenţiilor de aplicare a legii din Franţa.

Potrivit lui Macron, culoarea pielii a redus prea des oportunităţile unei persoane în Franţa, el promiţând că nu va accepta sub nicio formă discriminarea.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
marilyn monroe
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
pistolul cu bile bacau jpeg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg