Europenii pun lacătul din cauza coronavirusului, chinezii se bulucesc pe Marele Zid

Madrid
Madrid

Imagini şocante cu mii de oameni ieşiţi la plimbare cu măştile pe faţă, pe Marele Zid Chinezesc, au făcut înconjurul lumii!

Scena pare ireală pentru restul planetei, care se luptă pe viaţă şi pe moarte cu virusul ucigaş care a luat viaţa a peste un milion de oameni şi a îmbolnăvit peste 37 de milioane.

  • ”Săptămâna de Aur”, vacanţa de opt zile din CHINA a venit în contextul în care autorităţile chineze au declarat victoria împotriva virusului COVID-19, care a fost consemnat în premieră la începutul acestui an în oraşul Wuhan, provincia chineză Hubei. China, care are o populaţie de 1,44 miliarde, a făcut 160 de milioane de teste COVID-19 şi are o rată a infectărilor într-o continuă scădere. De altfel, bilanţul a ”îngheţat” la 85.591 de infectări şi 4.634 de decese, după ce în aprilie au fost ridicate restricţiile drastice impuse la începutul lunii ianuarie.

În restul lumii este jale! Al doilea val de COVID-19 se suprapune sezonului gripal şi ameninţă să decimeze comunităţi întregi. 

  • MAREA BRITANIE. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni introducerea unui sistem cu trei niveluri care presupune noi restricţii precum închiderea barurilor, restaurantelor şi a sălilor de sport în zonele de mare risc. Asta în condiţiile în care numărul de cazuri de COVID-19 se află într-o creştere accelerată în Regatul Unit, bilanţul ajungând la 42.825 de decese şi 603.716 infectări.

Liverpool. Europenii se aşteaptă la ce e mai rău de la cel de al doilea val de COVID-19
Liverpool. Europenii se aşteaptă la ce e mai rău de la cel de al doilea val de COVID-19

Sistemul cu trei niveluri anunţat în Parlament este o tentativă de a standardiza restricţiile de multe ori complicate şi creatoare de confuzii pe teritoriul Angliei. Noul sistem de luptă împotriva răspândirii COVID-19 nu se va aplica şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Aceste trei teritorii îşi adoptă propriile măsuri de protecţie în contextul pandemiei.

  • SPANIA înregistrează 33.124 de decese şi 918.223 de contaminări, încearcă să ţină în frâu focarul din Madrid şi a impus obligativitatea purtării măştii atât în spaţiile deschise cât şi în spaţiile închise.

Paris. Europenii se aşteaptă la ce e mai rău de la cel de al doilea val de COVID-19
Paris. Europenii se aşteaptă la ce e mai rău de la cel de al doilea val de COVID-19
  • FRANŢA se confruntă cu o creştere alarmantă a cazurilor de contaminări cu COVID-19, la 10 octombrie raportându-se 27.000 de noi cazuri pentru o singură zi.


    Paris. Europenii se aşteaptă la ce e mai rău de la cel de al doilea val de COVID-19Foto: EPA-EFE
Paris. Europenii se aşteaptă la ce e mai rău de la cel de al doilea val de COVID-19Foto: EPA-EFE

Vor fi închise barurile, localurile şi se va institui starea de urgenţă în Paris, Grenoble, Saint-Etienne şi alte oraşe declarate focare. De la începutul pandemiei şi până în prezent, 743.500 de oameni au fost contaminaţi şi 32.780 au pierit.

Pe plan mondial, SUA ocupă primul loc cu 220.011 de decese şi 8,04 milioane de persoane infectate, urmate de India, cu 110.000 de decese şi 7,17 milioane de infectări şi de Brazilia cu 5,1 milioane de infectări şi 150.709 de decese.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub gabriela marin denise pilafai png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
vladimir putin rusia
fabrica mustar tecuci jpg
image
image
image
image
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg