Explozie uriașă într-o piață de artificii! 31 de persoane au murit


    O piață de artificii din Ciudad de Mexico a explodatfoto: captură video
O piață de artificii din Ciudad de Mexico a explodatfoto: captură video

Cel puțin 31 de persoane au murit, iar alte 70 au fost rănite în urma unei explozii la o piață de artificii și materiale pirotehnice. Incidentul a avut loc la piața San Pablito din Ciudad de Mexico, Mexic.

Explozia a fost surprinsă cu ajutorul camerelor de filmat ale trecătorilor din zonă. Cerul a fost acoperit de fum și focuri de artificii, marți după-amiază (20 decembrie), iar oamenii au început să fugă, disperați, din calea deflagrațiilor. „Oamenii plângeau peste tot și fugeau disperați în toate direcțiile”, a declarat martorul la eveniment Cesar Carmona, potrivit The Guardian. „Totul lua foc. Totul exploda. Pietrele zburau, bucățile de cărămidă, totul zbura”, a mai relatat Cesar.

Aproximativ 12 copii au suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și au fost transportați în orașul american Galveston, din Texas, pentru tratamente, potrivit informațiilor oferite de Eruviel Avila, un guvernator al Mexicului.

Explozia vine la 6 ani după ce piața San Pablito a mai fost cuprinsă de flăcări în trecut, în anul 2005. La fața locului se aflau, de această dată, peste 300 de tarabe și peste 300 de tone de artificii. Cauza incendiului nu a fost, încă, stabilită. Oficialii din Ciudad de Mexic au declarat că prioritatea lor au fost tratarea victimelor și a supraviețuitorilor.

Directorul institutului de pirotehnie al Guvernului, care se ocupă cu industria artificiilor, ar fi numit în trecut Piața de Pirotehnice Artizanale San Pablito cea mai în siguranță astfel de piață din America Latină, cu „tarabe proiectate perfect și cu spațiu suficient pentru a nu exista o reacție în lanț în cazul unei scântei”.

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (10) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
foto1 jpg
alexandra dinub jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg