Festivalul de film de la Cannes 2022. Peliculele nominalizate anul acesta

Ediția cu numărul 75 a Festivalului de film de la Cannes este pregătită să își deschidă porțile pentru entuziaștii cinefili, care vor putea urmări și în acest an filme de prestigiu. Iată cum se prezintă Festivalul de film de la Cannes 2022!

Festivalul de film de la Cannes 2022. Peliculele nominalizate anul acesta Foto: YouTube
Festivalul de film de la Cannes 2022. Peliculele nominalizate anul acesta Foto: YouTube

Ca în fiecare an, Festivalul de film de la Cannes reușește să strângă laolaltă nume mari ale industriei, iar pe lângă mult așteptatele ecranizări, admiratorii evenimentului sunt nerăbdători și în privința aparițiilor celebrităților, care nu dezamăgesc niciodată prin garderoba impresionată aleasă. 

Festivalul de film de la Cannes 2022 are loc în intervalul 17-28 mai 

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes 2022 pun în prezent la punct ultimele detalii pentru marea deschidere. Evenimentul, ajuns la cea de-a 75-a ediție, urmează să se desfășoare în voie, după doi ani de restricții din cauza pandemiei de coronavirus, mergând pe ideea că „a meritat așteptarea”. Evenimentul va avea loc în intervalul 17-28 mai, iar mai jos puteți afla cine va face parte din juriu, dar și care sunt filmele nominalizate anul acesta!

Cine face parte din juriul de anul acesta

Ca în fiecare an, există mai multe echipe de jurizare, pentru fiecare categorie a premiilor Festivalului. Din cadrul juriului competiției principale de anul acesta, care va fi răsplătită cu premiul Palme d'Or, fac parte următorii:

  • Vincent Lindon, actor francez și președintele juriului
  • Asghar Farhadi, regizor iranian, scenarist și producător
  • Rebecca Hall, actriță de origine engleză și americană, producător, regizor și scenarist 
  • Ladj Ly, regizor francez, scenarist, actor și producător
  • Jeff Nichols, regizor și scenarist de origine americană 
  • Deepika Padukone, actriță de origine indiană
  • Noomi Rapace, actriță de origine suedeză
  • Joachim Trier, regizor și scenarist de origine norvegiană 
  • Jasmine Trinca, actriță și regizor de origine italiană

Pentru categoria „Un Certain Regard”

  • Valeria Golino, actriță, regizor și producător de origine italiană, președintele juriului 
  • Benjamin Biolay, cântăreț, compozitor, actor și producător, de orginie franceză
  • Debra Granik, regizor american
  • Joanna Kulig, actriță de origine poloneză
  • Édgar Ramírez, actor și producător din Venezuela.

Filmele nominalizate la festivalul de la Cannes 2022

Peliculele care au fost nominalizate să concureze pentru cel mai înalt premiu oferit la Festivalul de film de la Cannes, și anume Palme d'Or, sunt următoarele:

„Armaggedon Time” al lui James Gray, „Boy from Heaven”, al regizorului Tarik Sales, „Broker”, semnat de Hirokazu Kore-eda, „Brother and Sister”, semnat de regizorul Arnaud Desplechin, „Close” al lui Lukas Dhont, „Crimes of the Future”, care aparține regizorului David Cronenberg, „Decision to Leave”, de Park Chan-took;

„The Eight Mountains”, de Charlotte Vandermeersch și Felix van GroeningenItaly, „Eo” al lui Jerzy SkolimowskiItaly, „Forever Young”de Valeria Bruni Tedeschi, „Holy Spider” de Ali Abbasi, „Leila's Brothers”, al lui Saeed Roustay, „Mother and Son”, de Léonor Serraille, „Nostalgia”, al lui Mario Martone;

„Pacifiction”, al regizorului Albert Serra, „RMN” de Cristian Mungiu, „Showing Up” al lui Kelly Reichardt, „The Stars at Noon” de Claire Denis, „Tchaikovsky's Wife al lui Krill Serebrennikov, „Tori and Lokita”de Jean-Pierre Dardenne și Luc Dardenne și „Triangle of Sadness” de Ruben Östlund. 

Reamintim că acestea sunt doar cele care concurează pentru premiul cel mare, urmând și alte categorii precum „Un certain Regard”, sau „Caméra d'Or”, ale căror ecranizări alese pot fi consultate AICI.

Cristian Mungiu, la Cannes Foto: Arhivă
Cristian Mungiu, la Cannes Foto: Arhivă

Românii de la Cannes 2022

Amintim că din partea României, regizorul Cristian Mungiu va concura pentru premiul Palme d'Or cu filmul său „R.M.N.”, o dramă care are în vedere analiza lipsită de judecăți a comportamentului uman atunci când este pus în fața necunoscutului și a unui viitor incert.

Totodată, în a doua cea mai importantă secțiune a festivalului, țara noastră va fi reprezentată de Alexandru Belc, care va debuta cu primul său lungmetraj, intitulat „Metronom”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net