Filmul preferat la Premiile Oscar, "La La Land", distrus de critici: "Este o ruşine pentru Hollywood"

Ultima actualizare:
La La Land, distins cu numeroase premii
La La Land, distins cu numeroase premii

Pe cât este de apreciat, pe atât este de criticat. Musicalul ”La La Land” este un film destul de controversat ținând cont de poziționarea sa în topurile celor mai bune filme, a nominalizărilor si premiilor obținute.

„La La Land” este nominalizat la 13 categorii, ce îl face să stea alături de „Titanic” sau „All About Eve”. Mai mult decât atât, musicalul a pus deja mâna pe șapte Globuri de Aur și cinci premii Bafta. Criticii din Marea Britanie au fost la fel de fermecați de fenomenul „La La Land” și a primit stele de la publicații ca ”The Sun”, „The Mirror”, „Metro” sau de „The Guardian”, „The Times” și „The Thelegraph”.

Ryan Gosling și Emma Stone
Ryan Gosling și Emma Stone

În astfel de circumstanțe ar fi fost și normal ca filmul să fie ”despicat în patru” și să devină controversat. Sebastian, personajul de Plumb al filmului, (Ryan Gosling) a fost acuzat de mitocănie și insensibilitate. Mulți privitori nu au înțeles de ce el și Mia (Emma Stone) au ajuns să se despartă în final. O separare temporară nu ar trebuie să ducă la o despărțire definitivă și să distrugă o relație ca a celor doi.

Alți critici au adus acuzații mult mai zdrobitoare. ”<<La La Land>> a fost de marcă slabă, plictisitoare, plată, o marcă lipsită de umor, deși se vehiculează că ar fi comedie, și devine un film dezamăgitor de mediocru”, a spus criticul de filme David Cox, conform The Guardian.

De fapt, aceste reacții pot fi duse la o altă extremă: favoritul Oscarului este un film fals, deficitar?


    Ryan Gosling și Emma Stonefoto:Getty Images
Ryan Gosling și Emma Stonefoto:Getty Images

Părerea criticului este că acest film nu se încadrează în categoria musicalurilor, prin simplu fapt că, filmele de acest gen sărbătoresc iubirea și viața, pe când „La La Land” face exact opusul. Se pare că personajele nu știu să exprime ce sunt și ce înseamnă  unul pentru celălalt.

David este de părere că persoanele care asociază acest film cu celebrul „Casablanca” greșesc. Cele două filme sunt foarte diferite, după părerea lui, deoarece Casablanca este o ecranizare ce ilustrează sacrificiul pentru dragoste, pe când, în „La La Land”, dragostea este sacrificată pentru sine, iar personajele sunt narcisiste. Acestea nu pot fi complexe pentru că sunt obsedate de ceea ce sunt și cine sunt.

„Atunci când Sebastian ajunge la casa Miei să o ducă la audiție, nu poate folosi soneria, ca un om normal, ci folosește claxonul mașinii.   Nu mai contează vecinii, Sebastian este cel important! Când Mia îl caută pe Sebastian în sala de cinema, ea stă în fața ecranului și blochează imaginea. Ceilalți oameni din sală nu mai contează, doar ea este importantă!”, a fost părerea lui David Cox.

Celebrul critic de filme subliniază faptul că, în acest film, iubirea este superficială. „Cu o seară în urmă își declară iubirea veșnică, dar preferă să trecă peste aceasta ca să-și urmeze visurile, iar la final, zâmbetele celor două personaje indică faptul că ambele au atins ceea ce contează cu adevărat, autosatisfacția”.

Cu toate acestea, David admite că filmul este o ilustrare a timpurilor noastre. Auto-hrănirea, auto-promovarea și autoportretarea demonstrează că, de fapt, toții suntem narcisiști.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net