Fondatorul campaniei Ice Bucket Challenge a murit!

simeon stalpnicul png
Anthony alături de soţia şi fiica sa Foto: Arhivă personală

Omul din spatele provocării Ice Bucket s-a stins din viaţă la doar 46 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală nemiloasă. Ice Bucket Challenge este o campanie de donaţii dedicată tuturor celor care doresc să îi ajute pe cei suferinzi de scleroză laterală amiotrofică. De această boală suferea şi fondatorul campaniei, Anthony Senerchia. Una dintre personalităţile care a fost diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică este si renumitul fizician Stephen Hawking.

Participanţii la campania Ice Bucket sunt provocaţi să îşi verse pe cap un vas cu apă la temperatură scăzută (amestecată cu gheaţă) şi să nominalizeze alte persoane care vor trebui să facă acelaşi lucru. Regulile presupun ca, în 24 de ore de la primirea nominalizării, trebuie să donezi bani şi/sau să torni o găleata de apă cu gheaţă pe cap. Filmul trebuie să cuprindă numele acţiunii caritabile la care participi şi numele noilor nominalizaţi. Fondatorul campaniei, Anthony Senerchia s-a luptat cu această boală timp de 14 ani şi a trăit cu 10 ani mai mult decât credeau doctorii că va fi posibil.

simeon stalpnicul png
Fizicianul Stephen Hawking suferă de ALSFoto: Twitter

El a lucrat neîncetat pentru a informa oamenii despre această boală şi despre dificultăţile cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu ea., potrivit independent.co.uk.

"A luptat continuu să informeze oamenii despre ASL şi a fost responsabil pentru declanşarea campaniei prin care s-a urmărit strângerea de fonduri. Pe tot parcursul luptei sale a avut o atitudine optimistă şi a crezut că nu este important ce luăm noi de la viaţă. A susţinut că ceea ce dăm altora este definitoriu pentru personalitatea unui individ", se arată în comunicatul emis de către prietenii săi. "În ciuda faptului că Anthony a primit multe premii pe parcursul vieţii sale, fiica sa Taya rămâne cel mai mare premiu pe care l-a avut. A fost un tată devotat şi iubea să o ajute pe fiica sa cu temele la matematică. Anthony va rămâne în memoria noastră ca un bulgăre de energie care a încercat să facă cât mai multe în viaţă. A fost un soţ iubitor şi un tată mândru. Toţi care l-au cunoscut îi vor simţi, cu siguranţă, lipsa", continuă comunicatul.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub andreea banica animat gif
BeFunky collage (18) jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
DN73C drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Tigveni Argeș Foto Google Maps jpg
1 pozitie somn jpg jpeg
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu