FOTO Cum arată viața în Wuhan, la un an de la debutul pandemiei de COVID-19

Wuhanul a revenit la viață
Wuhanul a revenit la viață

În oraşul Wuhan, autorităţile semnalau, în urmă cu an an, primele cazuri de COVID-19, însă acum este din nou „viață” pe străzi și în piețe. Oamenii ies la cumpărături și se înghesuie în continuare la tarabele cu animale vii (eşti, broaşte etc.)

În timp ce în multe alte ţări pandemia de coronavirus este în continuare „în floare”, viaţa la Wuhan, orașul de unde a izbucnit totul, a revenit aproape la nornal.

Au rămas puţine urme ale rolului Wuhanului în răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care a infectat peste 67 de milioane de persoane din lumea întreagă şi a ucis aproape 1,5 milioane dintre cei contaminaţi.


    Wuhanul a revenit la viațăFoto: Getty Images
Wuhanul a revenit la viațăFoto: Getty Images

Wuhanul a revenit „la viață”

La 31 decembrie 2019, China alerta Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu privire la 27 de cazuri de „pneumonie virală” la Wuhan, un oraş cu 11 milioane de locuitori. Atunci, autorităţile chineze decideau să închidă piaţa de animale vii din Wuhan, după ce a descoperit că unii dintre pacienţi erau chiar comercianţi sau neguţători.


    Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

După aceea a urmat o carantină strictă, iar oamenii nu prea mai ieșeau din case. Aceste măsuri au dat rezultate, iar Wuhanul, care şi-a redeschis magazinele şi restaurantele, nu a mai înregistrat niciun caz nou de Covid-19 pe plan local de mai multe luni de zile. 

Cetățenii Wuhanului susțin că nu se mai tem de virus, însă aleg să se protejeze foarte bine în continuare. În vederea evitării unui scenariu asemănător, China a testat milioane de locuitori în focare de epidemie localizate. Purtatea măştii nu este obligatorie, însă mulţi chinezi o poartă în continuare. 

Vezi mai multe poze pe Adevarul.ro.

cub bianca dragusanu png
cub ioana nastase png
cub paula seling png
FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (5) jpg
infidelitate 0 jpeg
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg