Fotografia care a impresionat o lume întreagă: O pasăre oprită în fața zidului lui Trump, la granița cu Mexic


    Imaginea care surprinde o pasăre în fața zidului lui Donald Trump de la granița cu Mexic a impresionat o lume întreagăFoto: ALEJANDRO PRIETO / BIRD PHOTOGRAPHER OF THE YEAR
Imaginea care surprinde o pasăre în fața zidului lui Donald Trump de la granița cu Mexic a impresionat o lume întreagăFoto: ALEJANDRO PRIETO / BIRD PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

O fotografie emoționantă care surprinde o pasăre în fața zidului lui Donald Trump de la granița cu Mexic a impresionat o lume întreagă și a câștigat un reputat concurs de fotografie. Imaginea a fost realizată de mexicanul Alejandro Prieto.

Alejandro Prieto a fost desemnat cel mai bun fotograf care surprinde păsări la concursul Bird Photographer of the Year. Fotografia sa a fost selectată din 22.000 de lucrări. Fotografia sa câștigătoare înfățișează o un cuc alergător care s-a oprit în fața zidului. El spune că imaginea evidențiază amenințarea la adresa biodiversității pe care o reprezintă zidul, relatează BBC. Regiunea de frontieră SUA-Mexic este un ecosistem delicat, cu migrații regulate de animale și păsări care se deplasează spre nord și sud pe continentul american. În această regiune, o serie de specii trebuie să treacă granița pentru a se împerechea cu verii lor diferiți genetic, inclusiv jaguarul nord-american pe cale de dispariție și ursul negru, care a fost reintrodus în Texas în anii 1990.

"Zidul de frontieră traversează deșerturi, munți și chiar mangrove. Nu este doar deșert și este de fapt foarte biodivers, cu peste 1.500 de specii de animale și plante amenințate de zid. Am urmărit multe animale diferite ajungând la perete înainte să mă întorc și să mă îndrept înapoi”, a explicat Prieto. Fotografului din Guadalajara i s-au acordat 5.000 de lire 6.877 dolari pentru câștigarea concursului Photographer of the Year. Alte categorii au inclus Young Bird Photographer of the Year și Urban Birds. Prieto documentează viața sălbatică la graniță de peste un an. În această perioadă, el a spus că se confruntă cu hărțuirea din partea controlului la frontieră și cu prezența constantă a cartelurilor de droguri. 

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg