Franța introduce certificatul Covid și pentru adolescenți. 67% sunt vaccinați complet. Care este situația în alte țări


    De joi, 30 septembrie, certificatul Covid (passe sanitaire) este obligatoriu în Franța și pentru adolescenții peste 12 ani și două lunifoto: Shutterstock
De joi, 30 septembrie, certificatul Covid (passe sanitaire) este obligatoriu în Franța și pentru adolescenții peste 12 ani și două lunifoto: Shutterstock

Franța introduce de joi, 30 septembrie, certificatul verde Covid și pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 ani și două luni țși 17 ani. La această categorie de vârstă, francezii înregistrează 67% de vaccinați cu schema completă.

În Franța, până joi, șapte adolescenți din zece primiseră cel puțin prima doză de vaccin anti Covid-19, iar 67% erau vaccinați cu schema completă. Acest lucru a permis autorităților să impună certificatul verde Covid și la categoria de vârstă 12 ani și două luni – 17 ani, transmite Le Figaro.

  • Certificatul este necesar pentru accesul în restaurante, discoteci, târguri, grădini zoologice, muzee, cinematografe, mijloace de transport de mare distanță sau piscine.
  • Certificatul nu este necesar pentru activitățile sportive școlare și universitare, dar este solicitat în cazul sporturilor practicate de plăcere sau al competițiilor sportive.

La fel ca în cazul adulților, adolescenții pot obține certificatul Covid în urma unui test negativ, al vaccinării cu schema completă sau dacă prezintă dovada trecerii prin boală.

În Franța, vaccinarea copiilor și adolescenților a început la mijlocul lunii iunie. Inițial, autoritățile fixaseră ca dată pentru introducerea certificatului Covid la această categorie de vârstă sfârșitul lunii august, dar au amânat după ce și-au dat seama că ritmul vaccinării nu este suficient de rapid.

Câți adolescenți au vost vaccinați în Spania, Italia și Germania

La 27 septembrie, autoritățile au anunțat că 72,1% dintre adolescenți fuseseră imunizați cu cel puțin o doză de vaccin și 64% fuseseră vaccinați cu schema completă.

În Spania, 82% dintre adolescenți au fost vaccinați cel puțin cu prima doză. În Italia, procentul celor vaccinați cu prima doză la această categorie de vârstă este de 68%. În Germania, numai 40% dintre copiii și adolecenții cu vârstele cuprinse între 12 și 17 ani au fost vaccinați cel puțin cu prima doză.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, în România doar puțin peste 5% dintre copiii și adolescenții cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani au fost vaccinați cel puțin cu prima doză.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg